Mijn 330i Touring. (Oja, en ik zoek een E30 M3)

oktober 9, 2018

Je hebt hem vast al zo nu en dan voorbij zien komen: mijn daily. Een BMW E46 330i in de ‘zeldzame’ kleur Mysticblau. Dé reden waarom ik mijn Mégane RS verkocht.

Afbeelding

*het is geen individual kleur, maar Mysticblau is op een of andere manier niet veel gekozen.

Als je me al langer volgt dan is dit niks nieuws onder de zon; ik ben een BMW-meisje. En nu beloof ik mezelf nooit meer zo te noemen, oké. Ik ben een liefhebster in hart en nieren. Het is misschien gek om als semi-autoblogger een voorkeur te hebben voor een merk. Geloof me, ik stap in elke auto zonder een vooroordeel of zonder hem te vergelijken met ‘mijn merk’. Toch is het Duits wat mijn hart altijd sneller laat kloppen.

Sinds mijn 20e rijd ik in BMW’s. Het begon met E30’s, waar ik nog steeds écht een zwak voor heb, en momenteel rijd ik een 330i touring. Tussendoor zijn er veel BMW’s voorbij gekomen, van M5 tot 318i. Allemaal hadden ze charme, voelde ze vertrouwd en hadden ze één ding gemeen: het waren BMW’s.

Een E30 is met zijn typische jaren 80 lijnen een icoon, het icoon eigenlijk wel. Iedereen kent de unieke E30 M3. Een M waarbij BMW toentertijd besloot om geen zes-in-lijn in te plaatsen, maar een vier cilinder. Het ‘magische’ S14 blok. Spinnend als een naaimachine, looks om door weg te zwijmelen. Er is geen auto welke ik nog liever wil rijden dan een E30 M3, dus mocht je dit lezen en in het bezit zijn van eentje.. Je mag altijd in mijn DM’s sliden. Zelf heb ik een 325i gereden, een 323i een keer (per ongeluk) dwars een oprit op geknald en en 318i als ‘winterauto’ gehad. Niet allemaal tegelijkertijd, maar je kan wel al merken dat ik een beetje een voorkeur heb voor een model ;).

Foto via Petrolicious.com

Petrolicious maakt echt prachtige foto’s (momentopnames met karakter) en heerlijke video’s. Ik heb deze denk ik al tig keer bekeken en telkens ontroert hij me. Ja, ontroerd worden door een autovideo. Kan ik.

”JA”

Soms heb je iets met een merk. Het pakt je. Het laat je nooit meer los. Mijn vader is een echte Citroëfiel, begin met hem over 2CV’s en alles wat uit de fabriek van de Franzosen komt rollen en ik weet zeker dat je een avondvullend programma hebt. Al is het omdat mijn vader ook over de 200 modelauto’s heeft van zijn lievelingsmerk. Wat hij met Citroën heeft heb ik dus met BMW. Toen ik dit jaar dan ook switchte naar een Mégane RS heeft die auto nooit echt als mijne gevoeld. Don’t get me wrong, een Renault met 250 PK en CUP onderstel is echt heel erg leuk, maar gewoon niet mijn ding. Ik kon niet wennen aan FWD –front wheel drive –, maar goed een 2.0 met turbo is wel spielerei. Toch miste ik mijn Freude Am Fahren. Ik wilde terug naar wat ik gewend was. Afwerking on point, meer luxe, maar toch vermogen en bovenal wilde ik het gehoon van een zes-in-lijn terug.

Op een blauwe maandag zette ik de RS te koop en startte ik de zoektocht naar een BMW. Wat ik wist:

  • Het moest een E46 zijn, een later model. Geen E90/E92/E91, omdat ik al snel bij een oudere uit zou komen en graag eentje zonder kinderziektes wilde.
  • Het moest een zes cilinder zijn, het liefst met een goed pk/vermogen verhouding. Vanaf een 325 dus.
  • Handbak.
  • Bodystyle maakte me niets uit, een coupe was goed, een sedan ook, maar een touring mocht ook.
  • Importeren was geen issue.
  • Opties: stoelverwarming, het liefst een goed geluidssysteem zoals Harman/Kardon, sportstoelen -leer hoefde niet per se, M-pakket, onder de 175.000 km, aantoonbaar onderhoud en schoon door de molen komen w.b.t. het invoeren in BMW systemen, xenon.
  • Géén auto met (veel) aftermarket meuk.

Zo gezegd, zo gezocht. In Nederland bleek het aanbod karig. Vooral qua coupé’s was het al helemaal treurig. Natuurlijk maakt iedereen zijn auto af op zijn/haar manier, maar ik deins al terug bij angel eyes die in 28 kleuren kunnen worden gezet, houd niet van (veel) soorten after market velgen en wilde geen imitatiespul op mijn auto. Wat ik vond was of automaat of had een hogere kilometerstand. Gezien de RS net een ton op de teller had wilde ik niet al te veel inleveren, daarnaast wil ik ook langere tijd kunnen genieten van mijn nieuwe aanwinst. Natuurlijk is aantoonbaar onderhoud en een proefrit dan van belang, een hoge kilometerstand hoeft niet eens zo veel uit te maken. Voor mij was het wel een puntje.

Doe mij die maar.

Toen kwam ik via een vriend uit -na veel auto’s te hebben bekeken op Mobile.de en Marktplaats/ andere sites- op een touring in Duitsland. Ik vind tourings altijd al super dik, dat maakte de auto al interessant.. maar wat nog interessanter was was dat hij letterlijk AL mijn wensen waar maakte. Ook was hij in mijn lievelingskleur: blauw. Het interieur vond ik niet meteen denderend, maar na een aantal duizend kilometer kan ik wel zeggen dat het echt went en ik het stiekem wel heel tof vind zo.

Afbeelding

 

Afbeelding

Grote kans dat je hem zo wel herkent, want dit is mijn trots! Op dinsdagavond kreeg ik de advertentie doorgestuurd en op woensdag zat ik bij Holland Car Company om de import te regelen. Het enige wat moest gebeuren was de Mégane RS verkopen. Ik had de importbemiddeling uitbesteed omdat ik zelf geen tijd/zin had om het ditmaal te regelen. Hebben ze daar top gedaan. Daarnaast is deze auto, vooral in deze staat, zo uniek dat ik wel snel moest handelen. In de advertentietekst stond ook dat het om een pareltje ging, geen woord over gelogen.

Na twee lange weken stond hij op naam, was de RS weg en kon het genieten beginnen. Ik heb bij HCC meteen mijn ramen OEM laten tinten, ik vond het toch wel een beetje een vissenkom zo :). Verder staat hij nu een stuk lager door de Eibach veren (thanks, Manuel voor het plaatsen) welke ik al vrij snel had gekocht en heb ik in een spontane bui de mistlampen geel laten tinten.

Ik voel me echt heel erg #blessed met mijn ”Mombanger”. Een drie liter zes-in-lijn uit het land van oorsprong, hoe hij er bij staat ook compleet OEM (ik heb de optielijst zorgvuldig bekeken) en zoals het gewoon hoort. Alles ”M”, Harman/Kardon, 16:9 navigatie, schuif/kanteldak, heerlijke leren stoelen met soepel grijs leer, een heerlijk geluid uit de dubbele uitlaat… Dat ie 1:8/9 doet vergeten we even ;). Heel veel smiles per miles door dit schatje. Dat is ook wat waard.

Binnenkort ga ik de vanos laten reviseren, wil ik ooit nog een ander setje (winter)velgen kopen en moet hij natuurlijk wat rondes de ring over. Want met 231 pk onder mijn kont moet dat gewoon. Ik ben blij, blij dat ik weer bij mijn merk ben!

 

TROUWENS, mocht je tot hier hebben gelezen en zelf een E30 M3 hebben OF iemand kennen met een E30 M3. Wil jij mij dan helpen mijn droom uit te laten komen? Voor NIVEX wil ik heel erg graag een rij-ervaring (plus shoot) maken over een E30 M3. Let me know. Je maakt me een hele blije vrouw, ik ben super gezellig en trakteer op koffie en benzine ;). 

(En voor wie nieuwsgierig is naar wat hij kostte: je kan er een Mégane RS van kopen ;))

No Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.