Gereden: BMW M6 Gran Coupe – Competition Package

mei 10, 2017

Ik hou van snel, sneller, snelst. Maar ook van mooi, mooier en vooral het allermooiste. Wat nou als je deze twee componenten samenvoegt en er een BMW logo op plakt? Naast dat je mij dan ontzettend blij maakt heb je ook meteen alles waar de BMW M6 Gran Coupe voor staat. Voor NIVEX beleefde ik een waanzinnige week met deze bolide. Maar is hij met zijn 600 pk ook MOMDRIVEN-proof?

Foto: Sabine Metz

VLINDERS

Met vlinders in mijn buik haalde ik op een dinsdagochtend de BMW M6 GC op, en niet zo maar een. Deze Citrin Schwarz’ schone is uitgerust met een Competition Package. Dat zorgt er voor dat er onder de motorkap zo’n 600 pk en 700 Nm koppel. Genoeg om veel plezier mee te hebben, dat zeker. Daarnaast is de M6 met het Competition Package uitgerust met strakkere vering, andere dempers t.o.v. een standaard M6 en geeft het differentieel meer toe. Daarmee is de M6 een ultieme danspartner geworden, maar of je liever niet op zijn tenen wil staan.

Foto: Sabine Metz

IMG_0003

IMG_0040

SWIPEN

Moet je nou gaan voor de looks of voor de inhoud? Dat is volgens mij iets wat heel Tinderend (is dit een woord) Nederland zich afvraagt. Met de BMW M6 GC weet je in ieder geval dat je op beide gebieden goed zit. Al dat PK geweld is natuurlijk heerlijk, maar je moet ook wat fijns hebben om naar te kijken. Met een kont waar Kim K. wellicht jaloers op zou zijn en de bekende BMW M features (bumperpakket, vier geweldige uitlaten die van veraf laten horen dat je er aan komt, flinke sloffen) is de M6 GC een lust voor het oog.

Ondanks zijn ietwat anonieme kleur heb ik echt meer dan genoeg aandacht gehad in deze geweldige bolide. Want ja als je een M6 rijdt dan doe je dat ook een beetje voor het zien en gezien worden ;). Over de Meent rijden was nog nooit zo leuk!

_MG_0087

IMG_0090

BRULLEN

Met een druk op de startknop wek je de 4.4L V8 tot leven. In de normale rijmodi klinkt er een bescheiden, doch lekkere, brul. Wanneer je de M6 GC in zijn sportiefste (sport plus) rijmodi zet komt er een partij lawaai uitzetten.. of je buren er blij mee zullen zijn weet ik niet, maar dat er een glimlach van oor tot oor op je gezicht verschijnt is iets dat 100% zeker is. Tijd om ook eens flink dat gaspedaal in te drukken, want binnen de 4 seconden brengt de M6 GC jou van 0 naar 100. Als dat geen lekker sprintje is weet ik het ook niet meer.

IMG_0020

IMG_0060

Maar goed, we kunnen heel snel rijden (”die PK’s benut je in Nederland toch niet”, lol) en de M6 over wat N-wegen knallen. Wat overigens geen straf is met de soepele automaat en felheid die de M6 in zich heeft… Ik test auto’s niet in mijn eentje dus daarom moest er ook nog een Recaro kinderstoel achterin worden gezet. Met het grootste gemak trouwens. Jasmin werd in style naar het kinderdagverblijf gebracht en waande zich een heuse prinses in deze geweldige bolide. Ook de kofferbak is ruim zat om de buggy er in mee te nemen. Een volwaardige vakantiebepakking moet ook geen probleem zijn met de grotere telg uit de 6-serie reeks. Het enige nadeel is dat er onderweg een aantal keer getankt moet worden, want zuinig is een V8 niet. Stiekem denk ik ook niet dat M-eigenaren zich over het algemeen erg bekommeren om het verbruik.

IMG_0035

IMG_0025

IMG_0071

Naast de heerlijke wegligging, die overigens niet té stug is, het bulderende vermogen en de fraaie looks is het binnenin ook fijn vertoeven. Zoals elke BMW M betaamt is ook deze M6 GC bomvol uitgerust en werkt alles soepel en naar behoren. Het enige waar ik zelf laat achterkwam is dat het knopje voor de stuurwielverwarming goed zat verstopt. Het infotainment systeem werkt perfect en ook de muziekkwaliteit is top te noemen. Er zijn aan deze M6 GC met Competition Pack vrij weinig minpunten te ontdekken. Het enige wat ik wel lekker zou vinden is een zonnedakje, maar dit zou dan weer ten koste gaan van de carbon dak en dat willen we niet. Mocht je toch optimaal de zon willen benutten, maar wel een M6 logo op je kont willen hebben dan kan je altijd nog kiezen voor de M6 cabrio!

17333611_308238879591285_6065164919181934592_n

Schattigste co-driver ever!

LOSBOL

Eigenlijk is het hebben van een BMW M6 GC een win-win situatie. Moeders tevreden met 600 PK, ruimte en looks to die for.. kind blij met ruimte en ehm ja.. een blije moeder ;)? Het prijskaartje is meer dan flink te noemen, voor meer dan 220.000 euro heb je een BMW M6 Gran Coupe met Competition Package voor je deur staan. Dan flirt er welk elke dag 600 PK aan aantrekkingskracht met je…

_T8A6212

 

 

 

1 Comment

  • Reply Patrick april 18, 2019 at 22:03

    De mooiste BMW van de afgelopen paar jaar! Love it

  • Geef een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.