MOMDRIVEN: Met je kindje naar de ‘Ring

maart 8, 2017

Veel mensen denken al snel dat je met een kindje gebonden aan huis bent. Ik denk dat wij wel het tegendeel bewijzen, Jasmin gaat namelijk vrijwel overal mee naar toe. Zo ook naar ons walhalla: de Nürburgring. Michel en ik zijn groot fan van dit 20 KM lange circuit en we proberen dan ook elk jaar minimaal 2 keer hier naar toe te gaan. Soms boeken we een huisje, soms boeken we een hotel, maar we gaan ook zo nu en dan gewoon op één dan op en neer. En Jasmin? Die gaat maar al te graag mee (denk ik ;)).

7E87BFAD-1004-495B-900C-E161D5785560.JPG

Autobahn, GO!

De rit naar de Nürburgring bevat, vanuit Rotterdam, zo’n 330 KM en gemiddeld rijden wij er zo’n 3 uur over. Dit is inclusief een pitstop bij Bedburgerland (net over de grens) en een gemiddelde snelheid van… ehm kan ik mij daar over uit wijden?

De rit an sich is niet heel spectaculair met een kindje. Wij zorgen voor voldoende entertainment, stoppen wanneer het nodig is (sowieso 1x dus) en er gaat altijd een halve Albert Heijn mee aan eten. Jasmin doet zo nu en dan een slaapje in d’r Recaro of loert wat naar buiten.

6EFDB553-8A4E-4701-8EA2-2F7DB434DD60.jpg

 

Meestal rijden wij direct door naar de ingang van de Nordschleife om even de benen te strekken, auto’s te bewonderen en gewoon te chillen bij de ingang. Er is een kleine snack corner waar je wat kan eten (WORST!), even naar het toilet toe kan en wat te drinken kunt halen.
Tegenwoordig eet Jasmin gewoon met ons mee, maar toen ze nog een fles kreeg deden ze in de eettent niet moeilijk over het opwarmen van een flesje en kan je er ook rustig even zitten om je kindje eten te geven. Ook wel lekker om even bij te komen van de reis, of om de ronkende motoren even te ontwijken. Heel baby-proof is het er allemaal niet, daar dien je dus zelf rekening mee te houden. Vieze luiers verschonen we dus in de auto.

nurburgring
Bridge To Gantry

Heel de dag bij de ingang zitten is ook weer zo iets, vandaar dat wij altijd even bij ‘Brunchenn”, ”Hohe Acht”  of een andere bocht gaan kijken. Wij nemen steevast de kinderwagen mee, zodat Jasmin toch nog even de slaap kan pakken die zij nodig heeft. Het boeit haar niet zo veel dat er grof geweld langs scheurt. Slapen doet ze toch wel :). Zodra wij merken dat zij het even heeft gehad wandelen we een stukje of pakken we de auto weer in om naar de volgende plek te gaan. Wanneer we langer dan één dag blijven gaan we terug naar onze overnachtingsplek zodat zij echt even goed haar rust kan pakken (en wij ook).

Bij Brunchenn staat een kraampje waar je patat, curryworst en wat te drinken kunt kopen. Toch neem ik zelf altijd eten en drinken mee zodat we altijd wat voor Jasmin en onszelf meehebben. Daarnaast gaat er ook een kleedje (of deken) mee om op de grond te kunnen zitten. In Duitsland zijn ze geen groot fan van pinnen! Neem dus altijd voldoende contant geld mee.

211D35D5-A4F9-4F9E-8ABF-8D66DFE1DCF3
13901403_1182836105114071_8996393017883355247_n

Mocht je liever ergens overdekt willen eten? Dan kan ik Pistenklause (bij ”Tiergarten op de ‘Ring kaart) in het dorpje Nürburg aanraden. Hier komen veel Ring-helden eten en het hele restaurant hangt ook vol met foto’s, handtekeningen en andere relikwieën. De ”heisse stein” is werkelijk een genot, maar ook de pizza’s en de wijntjes kan ik aanbevelen. Dit restaurant is MOMDRIVEN-proof. Wij verheugen ons er NU al op (we zijn aan het einde van maart weer bij de Ring). Op een gegeven moment komt de curryworst namelijk ook je neus uit zetten.

Het is niet alleen maar auto’s kijken de hele dag door. Nou ja een klein beetje dan. De omgeving van de Nürburgring is prachtig en je kan je hart op in de leuke kleine typisch Duitse dorpjes. Daarmee leent dit gebied zich ook voor een leuk uitstapje met het gezin, een beetje slenteren, curryworst eten en koekoeksklokken bekijken. It’s all fun in Germany.
Mocht je de auto en motor-sport nog niet zat zijn, kijk dan even binnen bij Ringwerk. Hier heb je een klein aantal winkeltjes en het Lindner hotel zit hier gevestigd. Waar ik zelf gewoon heel erg van geniet is het spotten van auto’s. Rijd je door zo’n slapend dorpje als Adenau, komt er ineens een Ferrari F40 aanzetten. Dat is nou iets waar ik als petrolhead gewoon gelukkig van word. Hoe leuk is het om dit door te geven aan mijn eigen dochter?!

34FCD6CC-FB9B-46E4-BA88-7BE18C12D411

Buckle Up

7547C53C-FEB1-4247-AA44-C58BC2EC3864.jpg

Een rondje over de ‘Ring zelf zit er met Jasmin nog niet in. Ik wil pas met haar het circuit over op het moment dat zij dit zelf kan aangeven. Michel heeft vrij veel baankennis en op het moment dat wij met zijn drieën zijn laat ik hem dan ook alleen een ronde rijden. Wanneer wij samen de ‘Ring overgaan zorgen wij er dus voor dat er oppas is voor Jasmin. De ‘Ring heeft niet voor niets de bijnaam ”The green hell”, wij zijn ons bewust van de gevaren die er schuilen en nemen dan ook nooit risicovolle beslissingen. Wij willen namelijk zelf ook heel huids thuis komen ;). Met auto, als het even kan.

Voor ons is een tripje naar de ‘Ring echt puur genieten, en het kan prima wanneer je een kindje hebt.. Ik vind het zelf heel leuk dat wij haar gewoon meenemen, daar speelt, naar auto’s kijkt en haar ouders in hun natuurlijk habitat ziet (lol). Je kan het zo moeilijk maken als je wil met een dreumes, maar je kan het ook gewoon doen en zien waar het schip strand. Onze ervaringen zijn tot nu toe vrij positief en ook in 2017 zal Jasmin weer wat van de Nordschleife en haar omgeving proeven.

Bewegend beeld willen zien? Ik heb twee vlogs gemaakt:

14053987_1194245357306479_5351536801032143373_n

 

No Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.