MOMDRIVEN: Mumlife RAW TAG

mei 15, 2017

Op het almachtige internet zag ik een TAG voorbij komen welke mij wel aansprak. Nou schrijf ik niet veel over onze kleine telg of over het moederschap, toch leek het mij leuk om een kijkje te geven in mijn leven als (jonge) moeder van een dreumes. Het zijn niet enkel auto’s die hier de revue passeren. Vandaar mijn ongegeneerd eerlijke antwoorden.

o-AMY-POEHLER-COOL-MOM-facebook-1024x512

1. Beschrijf jouw dag als moeder vandaag in één woord en leg kort uit.
Ik pak dan even gisteren, moederdag, want vandaag zit Jasmin op de crèche en ben ik alleen thuis.  FIJN: dat was het dus gisteren, we vierden moederdag, waren met zijn drietjes op pad en hebben louter leuke dingen gedaan. Daar kan ik dus wel blij van worden.

2. Wat is het meest uitdagende gedeelte om te ‘connecten’ met andere moeders?
Ik roep zo nu en dan wel dat ik geen ‘regular mom ben’ en mezelf een ‘cool mom’ vind. Soms denk ik wel dat ik niet veel ‘momfriends’ heb omdat ik nou eenmaal een ander leven heb. Daarmee doel ik op het motorrijden, onze passie voor auto’s en alle events die we bezoeken plus dingen die wij doen. Ik ben niet een moeder die met haar Blond servies en Oilily tas stoffig op de bank zit te zijn. Daarin mis ik soms wel een connectie om eerlijk te zijn. Verder kan ik het wel met andere moeders vinden omdat we toch allemaal het zelfde meemaken.. een dreumes die zichzelf op de grond laat vallen in de supermarkt omdat ze iets niet mag, slapeloze nachten (oké, die zijn hier dan niet echt te bekennen) en noem het maar op. Dan maakt het niet uit welke hobby je hebt hoor haha.

Verder vind ik het lastig om mezelf te identificeren met hele blije zwangere vrouwen die het alleen maar over hun wondertje hebben. Iets te veel Viva-forum naar mijn idee. Daarnaast had ik het zelf best zwaar (mentaal) tijdens de zwangerschap, dus het is ook gewoon een beetje kinderachtige jaloezie hoor. Wie weet maak ik het ooit anders mee,

3. Deel één vreselijk poep-moment. Die hebben we allemaal.
Jasmin houdt het gelukkig redelijk netjes, ja ik heb een keertje kleding weggemieterd omdat het niet te redden was (en ik ben ook wel snel vies van dingen hoor). Verder valt het reuze mee, zelfs met tanden krijgen en zo was het nog redelijk oké.

17333611_308238879591285_6065164919181934592_n

4. Hoe ga je om met publieke driftbuien van je kind(eren)?
Tsja ik heb het woord ‘ongeduldig’ uitgevonden volgens mij, dus zowel Jasmin als ik hebben er last van. Laatst was ik bij een koffietent hier in de buurt en toen had ze zo’n dag dat NIKS goed was. Bij de koffietent een taartje eten was een beetje mijn laatste redmiddel, ze hebben er namelijk een kinderhoekje en het is kindvriendelijk. Helaas voor mij, toen ik net aan mijn muntthee zat vond mevrouw het spelen niet meer leuk, wilde ze niet op schoot, wilde ze niet in de kinderstoel en zette ze op het gillen en wurmen. Ik kan er dan wel blijven hangen met een dreumes die niks leuk vind, maar heb er voor gekozen om mijn thee op te drinken en weg te gaan. Dan niet joh! Normaliter gezien ga ik niet zo snel weg, maar nu was mijn grens even bereikt.

Verder heeft Jasmin vaak (zoals wij het noemen) dikke Jasmin-pech. Ze krijgt lang niet met alles haar zin en vaak heeft ze het ook wel echt door wanneer ze dit soort pech heeft. We zijn consequent in wat ze wel en niet mag en in krokodillentranen trap ik niet. Hoewel ik mezelf altijd wel even moet vertellen dat ik echt tot 100 moet tellen.

5. Eerlijk: hoeveel schermtijd heeft jouw kind?
Jasmin mag per dag ongeveer een half uurtje ”tv” kijken. Dan zet ik wat youtube filmpjes aan op de TV en heel soms blijft ze kijken, maar ze kijkt vaker niet dan wel. Soms is dit in de ochtend, of tijdens het koken. Jasmin kan gelukkig heel goed alleen spelen en vermaakt zich ook zonder beeld voor haar snoet. Maar ja, elk kind vind het leuk dus ze mag van mij elke dag even kijken hoor. Ik ken onderhand alle liedjes uit mijn hoofd.

IMG_1533

6. Wat is jullie makkelijke go-to-avondmaaltje wat jullie (te vaak) eten?
Ik flans een keer in de week een simpele pasta in elkaar en als we iets makkelijks willen dan wordt het soms pannekoeken of een patatje. De pasta staat sowieso elke week op het menu.

7. Heb je vandaag geschreeuwd, gehuild of het moeilijk gehad vandaag?
Vandaag dan niet, gisteren toen Jasmin voor de tig honderste keer op de koffietafel klom en mijn nep-ananas (eh ja) wilde meenemen hebben we haar allebei streng toegesproken en zodra ze doorging even in de keuken gezet. Dit ging gepaard inclusief zichzelf op de grond laten vallen en boos worden. Succes dan Jas ;).

IMG_0099

8. Wat was het beste moment vandaag als moeder?
Wederom iets van gisteren! Jasmin heeft zich de hele dag voorbeeldig gedragen, tijdens het taartjes eten bij Piece of Cake, tijdens het wandelen naar het winkelcentrum en ook ’s avonds toen ik met een Gallardo op pad ging en wij daarna met zijn drietjes gingen eten bij de McDonalds. Ja, ze was echt lief verder.

9. Wat is je geheime guilty pleasure om jezelf te belonen als moeder?
Stiekem iets eten wanneer ze er niet is en ik dus geen bedelend kind naast mij heb staan haha. Soms als ze slaapt dan moet ik eigenlijk even iets in het huishouden doen of werken of zo echter lig ik soms uitgebreid te iPhonen op de bank.

10. Hoe vaak ervaar je schuldgevoelens als moeder?
Hm ja hoe vaak? Elke dag wel eens. Soms vind ik dat ik haar meer aandacht moet geven of te weinig met haar mee speel. Aan de andere kant is ze super zelfstandig en weet ik dat ik echt wel genoeg doe voor haar. Soms zie je moeders die hele dagen op pad gaan met hun kind(eren), ik heb dat gewoon wat minder. Ze gaat al drie dagen naar de crèche en is dan de dagen dat ze thuis is wel wat meer moe.

7E87BFAD-1004-495B-900C-E161D5785560

11. Deel één ding over het moederschap waar meer over gepraat/gedeeld moet (kunnen) worden.

Dat niet iedere moeder blij wordt van het typische ‘moeke’ gebeuren. Ik kon mezelf ook niet echt identificeren met de lyrische vrouwen in de babyzaken. Ik stond er gewoon wat anders in. Daarnaast had ik tijdens mijn zwangerschap last van een negatief zelfbeeld en vond ik mijn buik helemaal niet mooi. Dit hoor je vrijwel nooit omdat je al blij moet zijn met een zwangerschap. Maar het is helemaal niet voor iedereen leuk. En nee niet iedereen wordt blij van de mama-dagen bij de Prenatal. Voor mij is dat de hel :P.

Ik heb deze TAG gejat van de dames van LittleWonderWorld, voel je vrij hem ook over te nemen!

No Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.