MOMDRIVEN: Jasmin haar Recaro’s.

april 6, 2017

Je ziet ze vaak voorbij komen in de rij-ervaringen, Jasmin haar Recaro stoelen. Ik heb al vaker verteld dat ik geen groot fan van van het gros van de babyspullen welke te vinden zijn in de speciaalzaken. Veel dingen vind ik niet mooi (zoals een luiertas), niet praktisch of te moeke-achtig. Ik de eerste categorie vielen voor mij ook de autostoeltjes. Tot ik de Recaro’s ontdekte. Een petrolhead en baby-proof oplossing.

RACEMIN

In het begin zit je muurvast aan een MaxiCosi – er zijn andere, duurdere, opties hoor- en zeul je dat ding van hot naar her. Omdat wij in onze toenmalige M5 geen isofix hadden en dat toch de familie auto was besloten wij om geen isofix basis aan te schaffen. Tel daarbij op dat de M3 ook geen isofix heeft en het daarnaast ook nog eens flink aan de prijs is. Wij zijn dus gegaan voor het ‘ouderwetse’ gordelsysteem. Ik hoor veel ouders er over dat ze dit een beetje eng vinden, omdat de stoel minimaal beweegt. Zelf heb ik hier geen moeite mee, het is veilig dus het zit voor mij wel snor. Enfin, rond de 9e maand gaat men in het algemeen al over op de autostoel in groep 1. Dit betekent van 9 tot en met 18 kilo, d.w.z. een stoel die je voor langere tijd gebruikt.

Loop menig babyhuis in en je zal zien dat er echt ontzettend veel keus is! Zo heb je de goedkoopste variant (vaak van het eigen merk) al voor rond de 50 euro en mocht je flink geld uit willen geven dan vind je ook stoeltjes voor rond de 500 euro (vaak wel met isofix basis erbij). Wij zagen door de bomen het bos niet meer en konden eigenlijk ook niet echt iets in onze eigen smaak vinden. Tot er ineens een gloeilamp boven mijn hoofd verscheen zoals in cartoons en ik aan Recaro dacht.

Recaro is al jaren bekend in de autosport industrie en verkoopt onder andere onwijs goede en mooie (sport)stoelen. Natuurlijk is Recaro hun jongste klant niet vergeten en kan je ook bij ze terecht voor diverse autostoeltjes voor de kleinste. Omdat ik bij de grotere babyzaken geen Recaro’s tegenkwam ben ik maar gaan neuzen op het internet. Al snel vond ik een heel mooi en jong gebruikte stoel. Omdat wij twee stuks nodig hadden heb ik budgetwise niet direct naar nieuwe gekeken, maar ben ik op zoek gegaan naar nette en zo nieuw mogelijke tweedekansjes. Al snel vonden wij beide en hadden we meteen een excuus om de stoelen in te wijden met een mini roadtrip.

Wij hebben gekozen voor de Young Expert Plus, een model dat ons aanspreekt qua plaatsing in de auto, veiligheid, looks, slaapstand, comfort voor Jasmin en qua kleuren. Deze stoel vinden wij ontzettend handig omdat je hem binnen no time in en uit de auto haalt. Als je de rugleuning open klapt steek je zo de gordel er door en na het vastklikken en terug duwen van de leuning staat de stoel als een huis.

 

 


MATCHY MATCHY

Wij hebben een zwarte en een lichtgrijze – te zien op de foto-. Deze passen voor ons goed bij de auto’s. Het is maar waar je je druk om maakt hoor ik je denken, maar voor ons telt het heel erg mee dat iets er ook goed uit ziet. Zoals iemand op een forum over mij zei ”die doet alles voor het uiterlijk vertoon” en zo is het ;). Ik heb even de specificaties van deze autostoel van het internet geplukt:

Details:
· Ruststand met één hand te bedienen.
· 5-puntsgordel in 3 hoogten verstelbaar.
· Extra hoge zijkanten zorgen voor maximale veiligheid bij een zijdelingse aanrijding.
· Crashveiligheid met extreem stabiele schaal.
· Comfort door hoogwaardig schuim.
· Montage d.m.v. 3-puntsgordel of in combinatie met de Isofix basis.
· Gordelbeschermers en schokabsorbers in de borst- en hoofdstreek.

Extra informatie:
ECE-Groep: I
Leeftijd: 9 maanden tot 4,5 jaar
IsoFix: Ja
Slaapstand: Ja
Speakersysteem: Nee
Gewicht in kg: 11,4
Bekleding wasbaar: Ja, wasmachine 30°C
Afmeting: 43 x 44 x 70 cm

 

Je kan de Young Expert Plus niet heel makkelijk meer aanschaffen, hij is namelijk uit het assortiment, maar bij www.pinkorblue.nl hebben ze nog wel een roze variant op voorraad voor 246 euro. Gelukkig hebben ze bij Recaro nog meer dan genoeg keus, al vind ik wel dat enkel de ‘Racing’ versie van de Young Sport Hero er het tofst uit zien. Misschien een idee om een keertje zo’n stoel te testen onder MOMDRIVEN?

Welke autostoel hebben jullie?

Drive safe,

Madelaine.

1 Comment

  • Reply iooon april 6, 2017 at 11:04

    Wij hebben twee Cybex stoeltjes. De Sirona groep 0-1 die ook achterstevoren kan rijden. Vonden we heel belangrijk voor de lange afstanden en omdat Eon vrij snel uit de maxicosi groeide.

    Daarnaast de Juno die met de gordel vastgezet kan worden. Voor in de tweede auto. Daar zit hij meestal voorin bij mij, korte afstanden. Het mooie van de cybex vind ik dat ze een soort kussen/tafeltje hebben die super goed beschermd en kindjes zakken niet voorover als ze in slaap vallen.

    Eh ja beetje fan dus 😅 De sirona hebben we nieuw gekocht omdat ze tweedehands bijna net zo duur waren. De juno heb ik wel voor een mooie prijs op marktplaats gescoord.

  • Geef een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.