Motorbeurs 2016

februari 22, 2016

Gister kwam de motorbeurs 2016 ten einde. De afgelopen vier dagen stonden in het teken van motoren (joh), motorkleding (goh), stands waarbij je reizen kunt boeken of lid kunt worden van een club en natuurlijk de proeflessen die je buiten kon doen.

motorbeurs1

Foto: NIVEX

Dit was alweer de vijfde keer dat ik naar de motorbeurs ben geweest waarvan de tweede keer op donderdagavond. Van die vijf keren ben ik maar een keer op de motor geweest! Het is natuurlijk een goede start van het seizoen, hoewel ik eerlijk beken dat die voor mij pas begint wanneer het boven de 10 graden en droog is, maar het weer werkt niet altijd even mee. Afgelopen donderdag was het naar mijn idee drukker dan vorig jaar op de donderdagavond. Maar niets zo druk als de weekend dagen, dan kan je echt over de mensen heen lopen. Het is maar waar je zin in hebt, mij in ieder geval niet gezien.

IMG_9717

Jasmin was bij oppas Opa Kees, Michel en ik konden rustig even buurten bij de BMW Motorrad stand (waar hij de, meer dan 20, motoren voor heeft verzorgd) en proefzitten op onze nieuwe trots: de S1000RR. Ja ja volgende week zijn wij weer, met gepaste trots, op pad met een motorfiets. Ik heb natuurlijk sinds juni 2015 niet meer gereden door de zwangerschap dus ik sta echt te popelen om even een rondje, of 28373, te knallen met 200 PK op twee wielen.

IMG_9730

Michel had ook nog een nieuw pak nodig, maar er kwam vrij weinig door zijn (ietwat kritische) selectie en passen op de beurs is ook nog een hele aangelegenheid. Dan maar binnenkort naar een motorzaak. Wel ben ik geslaagd voor nieuwe handschoenen, het zijn dezelfde Alpinestars als die ik al had, maar dan de nieuwere uitgave. Prima handschoenen, ik hoop alleen dat de kwaliteit van de nieuwe beter is dan van die ik al had. Het klittenband liet namelijk snel los en daardoor zat ik vaak, al rijdend, mijn handschoen opnieuw vast te maken op een provisorische wijze.  Kom er trouwens achter dat we toch echt een nieuw kettingslot nodig hebben maar eh ja die niet hebben gekocht. Nog iets op het ’to do’ lijstje :).

IMG_9712

 

 

De motorbeurs is een super leuk dagje, of avondje, uit voor de motorliefhebber. En ook al heb je (nog) geen rijbewijs dan valt er genoeg moois te kijken, te passen en zelfs proef te rijden. Wel vind ik dat niet alle prijzen echt ‘beursprijzen’ zijn, vaak zijn acties ook wel bedacht. Wat wel slim is natuurlijk want zo lok je klanten, maar mijn advies is om meteen ook even Google te openen en te kijken naar de prijzen op internet. Mijn handschoenen waren wel iets goedkoper dan in de winkel, maar niet denderend of zo. Ach het is al gewoon leuk om even rond te lopen en wat inspiratie op te doen. Dat kan van motorvakantie tot aanschaf van een motorfiets.

 

1 Comment

  • Reply Vlijtig Liesje februari 23, 2016 at 09:25

    Ik kijk vooral naar de mooie kleuren : )

  • Geef een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.