New in: M135i

juni 23, 2016

Geduld is een schone zaak en laat ik nou echt een heel ongeduldig persoon zijn. Dinsdagavond konden we dan eindelijk onze nieuwe auto ophalen. Jazeker, de zoektocht naar een nieuwe bolide is succesvol afgerond.

De M5 is uitgezwaaid (vooral niet al te vaak om gekeken), de M135i is mee naar huis gegaan. If you like it put a strik on it ;).

13516594_1152642448133437_6058420251000002219_n

Vorig jaar stond de M5 al te koop, op wat joykijkers na (ze hebben niet gereden) en biedingen waarvan je je afvraagt hoe veel bier die persoon al op had, was er niet veel animo voor de auto. Niet zo gek, het is een V10 en die lust wel een slokje. Geen bolide die je snel kwijt bent, of wel mocht je het geluk hebben. Dat laatste hadden wij dus niet, maar het was uiteindelijk Michel die besloot om de M5 toch van internet af te halen. Waarom? Hij zag mij er in rijden, hoorde het geluid van het Eisenmann systeem in combinatie met de V10 brom en was weer opslag verliefd op zijn eigen auto.

Begin dit jaar begon het toch weer te kriebelen. Tsja twee autoliefhebbers die zo nu en dan op internet rondneuzen naar ”iets leuks”. Nu stond het echter wel vast dat de M5 weg moest. Niet omdat hij niet leuk meer was, maar omdat het niet echt dé auto is om als daily te rijden. Daarnaast wilde we iets nieuwers en zuiniger. We hebben gekeken naar een E91 330i, zijn bijna naar een 335i wezen kijken in Duitsland en wilde bijna naar een 335i kijken met wit leer (niet Jasminproof). Ineens kwam er een Alpina op ons pad, een B3 Biturbo voor de kenner, maar toen we wilde kijken was hij diezelfde dag al verkocht. Het zat dus niet heel erg mee en op de E91 waar we hadden gekeken zaten te veel dingen niet. Een verkoper kwam op cursus bij BMW Nederland en sprak Michel aan over de M5 en hoe het er mee stond qua wagenpark (dat van ons dan he). Hij zei dat hij nog wel een M135i had staan. Dat we daar niet eerder aan hadden gedacht! Helaas kwamen we bij deze M135i niet uit de prijs (zoals ik al zei, het geluk stond niet aan onze kant), maar goed er was een proefrit gemaakt, alle spullen voor Jasmin (en Jasmin zelf) waren gepast en dit pakte goed uit. We waren het meteen over eens dat we niet naar een 5-serie of 3-serie touring zouden kijken.

Kijk, de ruimte in de M5 was prachtig en meer dan voldoende. Echter benutten we die niet genoeg om echt een grote auto te moeten hebben. Met een baby neem je veel spullen mee, maar naarmate ze ouder wordt hoe minder de spullen worden. We gaan met de auto hooguit twee keer per jaar op (verre) vakantie waarbij we meer dingen mee moeten nemen dan normaal, maar ook dat moet geen probleem zijn. Daarnaast, wie koopt er een auto voor enkel de vakanties? Een trip naar Duitsland moet geen enkel probleem zijn. We moeten nu iets meer nadenken over het inpakken, maar we kwakte ook echt van alles in de M5. Ik denk dat ik een Hummer Limo nog vol kan stouwen als ik alles mee wil nemen ;).

13521949_1153531951377820_616906509443923836_n

Begin juni zijn we gaan kijken naar deze M35i, we wilde even weten of het rode leer op de foto ook in het echt mooi zou zijn. Na een kleine proefrit en een gesprek onder het genot van een kopje koffie waren we er over uit: dit wordt ‘m. We konden met een gerust hart de M5 inruilen bij het bedrijf (Auto Dammers in Veen). Het was even wachten op het kenteken, welke (vind ik weer leuk hoor) toevallig de cijfers 135 bevat maar dan in verkeerde volgorde.

IMG_1359.JPG

Dat rode leer <3. Laf it.

De M135i is een leuk bommetje op wielen. Hij heeft 322 PK, weegt 1400 kilo en is natuurlijk achterwiel aangedreven. Onder de motorkap huist een 6 in lijn met twin scroll turbo. In de 4.9 seconden brengt hij je vanuit stilstand naar de 100 km/u.

De beleving van de M5 is heel anders en we gaan die heerlijke V10 ook zeker missen. Echter is de M135 een hele leuke vervanger en gaan we toch even 8 jaar erop vooruit qua technologie en gemakken. Er staan nog wat kleine updates te wachten, zo zijn de nieren al vervangen door zwarte nieren, worden de ramen nog getint, moet echt het logo weer op de kont en wie weet komt er nog een M Performance uitlaat onder.

We zijn heel erg blij met onze nieuwe aanwinst welke, naast Joolzproof, ook nog eens heel erg Nürburgringproof is.

 

1 Comment

  • Reply Tips voor Papa's juni 23, 2016 at 20:55

    Wat een heerlijke auto om te zien en, vast ook, om te rijden! De eerste geluiden klonken al meteen om op verliefd te worden.
    Ik kan niet wachten tot je bij een stoplicht staat en er komt zo’n “typische” golfrijder naast je staan, succes gegarandeerd 💪🏻

  • Geef een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.