NIVEX goes AutoRAI

april 24, 2015

Al sinds mijn tweede levensjaar ga ik naar de AutoRai. Toen nog in de buggy, dit maal met mijn eigen vriend. In de jaren dat er geen AutoRai was heb ik ook steevast de BedrijfsautoRai bezocht. Als klein meisje klom ik in de grote cabines en werd ik verliefd op Scania’s ‘met neus’. Tijdens de AutoRai werd ik verliefd op de TT, mocht ik tussen de pers door klauteren om in de TT te springen. Oké genoeg sentiment.

Ik ging dus naar de AutoRai 2015.

Van 17 april tot 26 april zijn er bijzondere, gewone en interessante bolides te bewonderen. Merken pakken uit met de mooiste en grootste stands en het was zelfs op een donderdagavond nog druk. De AutoRai 2015 is een groot succes. En als echte BMW liefhebster vond ik de BMW stand wel een echte eyecatcher. Maar ook Citroen pakte uit met hun luxere DS lijn, de nieuwe DS5 stond er (dit maal zonder Citroen logo, oui) en er was een aparte conceptwagen, numero 9 te bewonderen. Sommige merken stonden een beetje weggemoffeld, zo vond ik zelf de Nissan stand niet geheel uitnodigend en SsangYong.. het is dat we er toevallig langs liepen anders viel de stand totaal niet op.

Waar het bij BMW onwijs druk was, de Grand Tourer was hét middelpunt van de stand.. en dat terwijl er een onwijs fel groene M3 zowat naast stond te pronken ;), was het bij sommige merken weer wat rustiger. Hoewel dit natuurlijk op een zaterdag een totaal ander beeld kan zijn. Zelf vond ik het leuk dat Seat en Skoda meerdere versies van de Mii en Citigo hadden neergezet. Zo zie je dat het A segment altijd nog erg aantrekkelijk is, rondom en in deze auto’s was het erg druk. Citroen bleef niet achter en had een 3-deurs en 5-deurs versie van de vernieuwde C1 neergezet, inclusief schuifdakje. Nou weet ik dat mijn moeder fan is van het nieuwe model, dus voor de gemiddelde huis-tuin-en-keuken autoliefhebber is het genieten geblazen bij het bewonderen van deze kleine rakkers.

Voor mij waren dit de uitblinkers op de AutoRai 2015.

Dé appeltjesgroene M4 trok, ondanks zijn degelijke buurman, genoeg bekijks. Het is dan ook een prachtige wagen. Tasje erbij?

Dé appeltjesgroene M3  trok, ondanks zijn degelijke buurman, genoeg bekijks. Het is dan ook een prachtige wagen. Tasje erbij? Oh die heeft u al zie ik..

De Polo GTI is een onderschat raketje. Zijn grote broer, de Golf, trok veel meer bekijks. Hoewel ik denk dat de jongeman op de foto maar al te graag deze bolide mee naar huis wilde nemen. Rond de 30K issie van jou :).

De Polo GTI is een onderschat raketje. Zijn grote broer, de Golf, trok veel meer bekijks. Hoewel ik denk dat de jongeman op de foto maar al te graag deze bolide mee naar huis wilde nemen. Rond de 30K issie van jou :).

Ik wist niet zo goed wat ik van de nieuwe XC90 moest vinden, maar wauw! Ik vind hem echt prachtig. Het design team van Volvo weet wat het volk mooi vindt. De XC90 is een indrukwekkende wagen en ik denk dat wanneer je dit bakbeest in je spiegel ziet je echt wel een stapje naar de rechterbaan zet. De matblauwe kleur past de auto perfect.

Ik wist niet zo goed wat ik van de nieuwe XC90 moest vinden, maar wauw! Ik vind hem echt prachtig. Het design team van Volvo weet wat het volk mooi vindt. De XC90 is een indrukwekkende wagen en ik denk dat wanneer je dit bakbeest in je spiegel ziet je echt wel een stapje naar de rechterbaan zet. De matblauwe kleur past de auto perfect.

Deze schattige C1 is opgeleukt met een sportief pakketje en dat past het kleine monstertje prima. Onderhuids is het nog steeds een driepittertje maar de looks heeft ie zeker mee. Daarnaast zit je echt met een glimlach in de vernieuwde C1, al is het omdat je nauwelijks een tankstation hoeft de bezoeken.

Deze schattige C1 is opgeleukt met een sportief pakketje en dat past het kleine monstertje prima. Onderhuids is het nog steeds een driepittertje maar de looks heeft ie zeker mee. Daarnaast zit je echt met een glimlach in de vernieuwde C1, al is het omdat je nauwelijks een tankstation hoeft de bezoeken.

Numero 9, een onwijs dik DS concept. Ik zou er heel blij van worden als dit op de openbare weg zou rijden.

Numero 9, een onwijs dik DS concept. Ik zou er heel blij van worden als dit op de openbare weg zou rijden.

Voor de familieman die geen RS3 sportback wil hebben. De Skoda Octavia Combi RS. Voor een auto met een dik uiterlijk en een dik prijskaartje vond ik het jammer om te zien dat de stoelen niet elektrisch verstelbaar zijn. Maar goed mocht iemand zeggen 'Hey Madelaine wil jij een RS meenemen?' dan zeg ik zeker geen nee. Dit is een van de betere gezinswagens waar je zonder schaamte je labrador uit laat springen.

Voor de familieman die geen RS3 sportback wil hebben. De Skoda Octavia Combi RS. Voor een auto met een dik uiterlijk en een dik prijskaartje vond ik het jammer om te zien dat de stoelen niet elektrisch verstelbaar zijn. Maar goed mocht iemand zeggen ‘Hey Madelaine wil jij een RS meenemen?’ dan zeg ik zeker geen nee. Dit is een van de betere gezinswagens waar je zonder schaamte je labrador uit laat springen.

Jaaaa als klein kind was ik al verliefd op de TT en zo'n 16 jaar later klopt mijn hart alsnog sneller bij het zien van deze prachtige bolide. Wauw wauw wauw! De nieuwe lijnen, toch de kenmerken met het allereerste model, het snoetje.. Ik ben verliefd!

Jaaaa als klein kind was ik al verliefd op de TT en zo’n 16 jaar later klopt mijn hart alsnog sneller bij het zien van deze prachtige bolide. Wauw wauw wauw! De nieuwe lijnen, toch de kenmerken met het allereerste model, het snoetje.. Ik ben verliefd!

Er waren genoeg fraaie kontjes te zien op de AutoRai, de Flying Spur mag wel op mijn oprit komen te staan.

Er waren genoeg fraaie kontjes te zien op de AutoRai, de Flying Spur mag wel op mijn oprit komen te staan.

I woke up in a new Bugatti. De dag dat ik dat kan rappen is een hele fijne dag denk ik zo.

I woke up in a new Bugatti. De dag dat ik dat kan rappen is een hele fijne dag denk ik zo.

Kia had, naast de C'eed GT, ook een hele dikke concept klaar staan. Wat een prachtige wagen.

Kia had, naast de C’eed GT, ook een hele dikke concept klaar staan. Wat een prachtige wagen.

De nieuwe Civic.. hiermee won Honda meteen het JDM gedeelte van de AutoRai 2015. Je hart gaat hier zeker sneller van kloppen als je al dat rijst gewend bent van de vorige Civics. Deze brute bolide had genoeg fans, inclusief iemand die zijn laptoptas nog om had. Wellicht bestelde hij meteen een exemplaar?

De nieuwe Civic.. hiermee won Honda meteen het JDM gedeelte van de AutoRai 2015. Je hart gaat hier zeker sneller van kloppen als je al dat rijst gewend bent van de vorige Civics. Deze brute bolide had genoeg fans, inclusief iemand die zijn laptoptas nog om had. Wellicht bestelde hij meteen een exemplaar? En die man die achter de Civic staat? Nog nooit gezien ;).

'Deze is toch van AfroJack?'. Wanneer je zo'n 5 minuten bij deze Lambo staat heb je dit ongeveer 2837 keer gehoord.

‘Deze is toch van AfroJack?’. Wanneer je zo’n 5 minuten bij deze Lambo staat heb je dit ongeveer 2837 keer gehoord.

De stand van Mercedes, was net zoals BMW, druk bezocht. De oudere heren genoten van de B-klasse, het jongere volk stond of bij de A-klasse of hierbij. Maar zeg nou zelf, het is toch ook een plaatje?!

De stand van Mercedes, was net zoals BMW, druk bezocht. De oudere heren genoten van de B-klasse, het jongere volk stond of bij de A-klasse of hierbij. Maar zeg nou zelf, het is toch ook een plaatje?!

De Barrel brigade was er ook. Mocht je nog een 518i op de kop willen tikken, dan is dit je kans.

De Barrel brigade was er ook. Mocht je nog een 518i op de kop willen tikken, dan is dit je kans.

In het klassieke gedeelte van de AutoRai kon je ook deze prachtige Porsches van de Rijkspolitie bewonderen. Ik zou willen dat de politie hier nog mee rond reed, super.

In het klassieke gedeelte van de AutoRai kon je ook deze prachtige Porsches van de Rijkspolitie bewonderen. Ik zou willen dat de politie hier nog mee rond reed, super.

Waar Michel heel snel van de Suzuki stand af liep kon hij niet lang genoeg bij de 458 Spyder blijven staan. Ik ben benieuwd hoe veel herrie die drie uitlaten produceren. Oordopjes bij inbegrepen?

Waar Michel heel snel van de Suzuki stand af liep kon hij niet lang genoeg bij de 458 Spyder blijven staan. Ik ben benieuwd hoe veel herrie die drie uitlaten produceren. Oordopjes bij inbegrepen?

Deze 1800 was ook te bewonderen op de AutoRai. Ik houd zo van oude BMW's. Het rook er ook echt naar nostalgie.

Deze 1800 was ook te bewonderen op de AutoRai. Ik houd zo van oude BMW’s. Het rook er ook echt naar nostalgie.

Als ik nou een auto mocht kiezen die linea recta mee zou gaan? Dan is het deze GTI. De eigenaar moet wel onwijs trots zijn op dit pareltje. Oude golfjes blijven leuk.

Als ik nou een auto mocht kiezen die linea recta mee zou gaan? Dan is het deze GTI. De eigenaar moet wel onwijs trots zijn op dit pareltje. Oude golfjes blijven leuk. Vergeleken met de nieuwe Golf 7 GTI is dit echt een onschuldige opa.

Tegenwoordig rijden er kirrende vrouwen in de Fiat 500'jes. Vroeger was dit al een volwaardige gezinsauto. Kijk nou hoe klein <3

Tegenwoordig rijden er kirrende vrouwen in de Fiat 500’jes. Vroeger was dit al een volwaardige gezinsauto. Kijk nou hoe klein <3

De P1 is met zijn bijzondere uiterlijk niet te missen.

De P1 is met zijn bijzondere uiterlijk niet te missen.

Ik weet dat jullie echt op de klapper zaten te wachten, en ik kwam zelf ook ietwat zenuwachtig uit deze onwijs mooie bolide. Ik heb veel leuks gereden maar had nooit en te nimmer verwacht hier nog ooit in te mogen zitten. Wat een wonder, wat een pracht, wat een muisstille kracht.

O M G!!

O M G!! Meneer ga alsjeblieft uit deze auto, alsjeblieft toe nou! Ik wil er in! Zo graag!

– Madelaine.

No Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.