No Beurs, No Glory

februari 17, 2017

Het is bijna weer zo ver! De MOTORbeurs in de Jaarbeurs Utrecht staat weer voor de deur.

motorbeurs

Al jaren bezoek trouw ik de MOTORbeurs, zelfs al toen ik nog een broekie zonder rijbewijs was. Ja, ook wanneer je (nog) niet in het bezit bent van een rijbewijs kan ik je een bezoek aan de Motorbeurs zeker aanraden. Zelf vind ik het bezoeken van de Motorbeurs de gelegenheid om op je gemak kleding te passen en deze met flinke beurskortingen te scoren. Het is een klein beetje warm onder de lampen, maar dat mag de ‘pas pret’ niet drukken.

Elk jaar wordt de beurs weer groter, leuker en zijn er veel nieuwe dingen te zien. Voor veel motorrijders betekent een bezoekje aan de beurs ook meteen het startsein van het seizoen om weer op de geliefde tweewieler te klimmen. Ook dit jaar geldt voor mij dat ik na de beurs weer de wegen ga trotseren op een S1000RR. Want ondanks dat de leus ‘’No Bike, No Glory’’ is moet ik het nog heel even stellen zonder motor.. Ach, dat mag de voorpret zeker niet drukken.

IMG_9730
Wat kan je dit jaar verwachten?

Kids.jpg

Zoals ik al zei hoef je niet ‘bang’ te zijn dat je als motorliefhebber zonder rijbewijs van een koude kermis thuis komt. Zo is er namelijk een ‘Bovag Try The Biker’ parcours waarbij je een tipje van de sluier krijgt en alvast wat ervaring op kan doen. Ik baal dat ik dit niet heb gedaan toen ik nog geen rijbewijs had! Het lijkt me namelijk een hele leuke manier om alvast kennis te maken met het motorrijden, al helemaal omdat je op een van de leukste beurzen bent en je de sfeer helemaal mee krijgt.

BovagTryTheBike

Daarnaast is er ook de mogelijkheid om kennis te maken met A1 en A2 motorfietsen. De regels van het rijbewijs zijn een aantal jaar geleden flink aangescherpt, hierdoor weten velen nog niet precies op wat voor motorfiets ze mogen rijden. Daarom is het juist heel leuk om even te neuzen bij dit test-parcours, zo leer je diverse motorfietsen kennen van allerlei merken. En niet de minste motoren! Zo kan je neuzen bij de prachtige Honda CBR 500 R. Wie zegt dat A1 en A2 motoren suf zijn?

enter-the-2015-honda-cbr500r-a2-license-friendly-and-really-cool_4

Mocht je zoals ik nou een mini petrolhead rond hebben lopen? Ook de kleinste (vanaf 5 jaar tot 12 jaar) kunnen alvast proeven van het motorrijden. Op het stuntterrein buiten is er namelijk de mogelijkheid om zelf motor te mogen rijden tijdens de MOTORbeurs Junior Riding Experience. Voor alles wordt gezorgd, van helm en kleding tot aan de motor zelf. Super leuk! Ik kan niet wachten tot Jasmin groot genoeg is om hier aan mee te mogen doen.

Niet alleen aan ‘oudere’ kinderen wordt gedacht, kindjes vanaf 3 jaar kunnen alvast oefenen bij de Mini Trial. Hier rijden ze op kleine elektrische motorfietsen rond, super cute. Dit maakt de MOTORbeurs ook kids-proof, win win!

 

Waar motoren zijn, zijn mooie vrouwen ;).. Dit jaar wordt wederom de ‘Grid Girl’ verkiezing gehouden. Ik heb online al genoeg leuke dames met stoere fietsen voorbij zien komen. De uitreiking is in Hal 8, en de lucky winnares is tijdens de TT Assen op zondag 25 juni te spotten.

Nieuws-HP

Na al dit leuks uitproberen, kijken bij de nieuwste motoren bij de leukste merken en het passen van mooie pakken, kan je even uitrusten je ogen de kost geven bij de vele shows die worden gegeven tijdens de MOTORbeurs. Zo is er natuurlijk het Suzuki Stuntteam (waar was mijn uitnodiging toen ik mijn GSXR nog had ;)?), waarbij stuntrijdster Kim natuurlijk de show steelt. Wist je dat zij kan wheelien met een snelheid van 246 KM/per uur? Mij niet gezien haha! Daarom des te leuker om hier even bij te kijken. Ik wil wel wat girlpower zien dus ik ga zeker even een kijkje nemen. Of wat dacht je van een motorshow op een steile wand? Yes, ook motorrijders kunnen spelen met de zwaartekracht. Er is genoeg te zien tijdens deze editie van de MOTORbeurs.

Wil je liever even wat rustigers? Dan kan je even kijken bij de Custom Bike Show. Elk jaar zie ik de gaafste creaties voorbij komen. Van cafe racers tot compleet geairbrushte Hayabusa’s, er is voor ieder wat leuks te zien.

XV750-Virago-Cafe-Racer-3

Er is dit jaar weer zo veel te doen en te zien! Het is bijna onmogelijk om als motorliefhebber niet naar de MOTORbeurs toe te gaan. Wie weet scoor je wel een nieuwe motorfiets om het komende seizoen mee te trotseren? Of rijd je na de beurs ineens rond in een gloednieuw leren pak? Of krijg je ineens zo veel inspiratie om je eigen motor eens flink te customizen of plan je ineens een roadtrip naar een warm en zonnig land. Ik ga altijd met zo veel ideeën terug naar huis. Elk jaar weet de MOTORbeurs mij weer te verrassen.

De Motorbeurs in Utrecht vind plaats van 23 tot en met 26 februari, voor actuele openingstijden, tickets en meer informatie kan je hier terecht. Zie ik je daar?

 

 

No Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.