Opel Rally On!

november 16, 2016

Vorige week donderdag was ik, samen met nog wat andere bloggers/vloggers, uitgenodigd voor het Opel Rally On event in Lelystad. Ik neem je mee in deze recap, ik kan je alvast verklappen dat het érg gezellig was.

14574218_1255466031140621_7694311852108414976_n

Om half 10 werden we verwacht bij het rijvaardigheidscentrum in Lelystad, dat betekende dus dat ik om 08:00 al warmpjes in de M3 zat. Tevens was dit zijn laatste ritje dus ik moest er maar optimaal van genieten. Nou dat is in ieder geval gelukt, ik heb alleen maar file gehad ;). Gelukkig was ik nog ruim op tijd voor de officiële opening voor het event en kon ik even bijkomen met een kopje koffie en bijkletsen met Sanne, Yvette en Elise Joanne. Ik vind het altijd leuk om andere bloggers te ontmoeten in het echt!

BMW m3 NIVEX Na een openingswoord van o.a Jeroen (Opel) was het tijd om naar beneden te gaan en team te vormen. Iedereen had een keycord omgekregen met zijn/haar naam en een kleur. Ik behoorde tot #teamgeel met o.a. Mascha (Vloggloss) en Yvette (automeisje).

Ons eerste onderdeel was slippen, eigenlijk was het gewoon even goed hard op de rem trappen en zien/voelen wat een auto met hedendaagse moderne technieken dan precies doet. Niks dus ;). Gelukkig werd het was spannender toen er een skid plate bij kwam kijken en je dus een flinke zet krijgt. De kunst is om dan de auto goed in bedwang te houden doormiddel van meesturen. Ik vond dit echt heel leuk om te ervaren en ik moet zeggen dat het ook redelijk goed ging.


Vervolgens gingen wij ”driften” met de helft van ons team. Hiervoor stond er een hele mooie Opel Adam Rocks klaar, leuk dingetje :). De instructeur legde goed en duidelijk uit wat de bedoeling was en al snel reden we veel rondjes. Toen ik eenmaal zelf reed vond ik het maar al te leuk (tsja, een echt BMW-meisje he), achterin is het een ander verhaal haha. Yvette en ik gaven elkaar net niet een kopstoot. Je maakt dat zo ontzettend heftig mee. 


Na het ”driften” mochten wij ons klaar maken, d.m.v. charmante haarnetjes, voor een rondje scheuren met Timo van der Marel. In de tussentijd kregen we nog een jus d’orange en mueslireep aangeboden. Zo verstandig als ik (soms) ben heb ik maar even gewacht met eten tot ná het rondje met Timo. Mijn coördinatie was al een beetje zoek na het driften en slippen ;).


Het rondje met Timo van der Marel was echt waanzinnig en een super unieke ervaring. Ik heb de hele rit (die van mij wel 20 minuten langer mocht duren) met een gigantische glimlach gezeten. Ik stelde Timo nog voor of hij met de M3 zo naar huis wilde rijden, maar helaas ging hij niet in op dit aanbod. An offer you cannot refuse, toch? Vroeger reed mijn lieftallige vader ook rally, ik heb het enthousiasme dus niet van een vreemde. Van de hele dag vond ik dit wel echt het aller aller aller leukst. Wist je trouwens dat Timo van der Marel een vrouwelijke navigatrice heeft?! Hoe gaaf is dat.


Hierna mochten we het automatisch remmen en inparkeren ervaren. Omdat Yvette en ik daar al (meer dan genoeg) ervaring mee hebben sloegen wij enkel het inparkeren over. Desondanks onze kennis vond ik het wel erg leuk dat Opel ook dit aspect van autorijden in het programma had verworven. Niet iedereen weet hoe het is om een auto (vrijwel) zelfstandig in te laten parkeren, altijd leuk om mee te maken.


Omdat het programma ietwat uitliep was het van groot belang om snel met een Astra Sports Tourer naar de lunchlocatie te rijden. Hier kregen we een heerlijk soepje en waren er genoeg broodjes om uit te kiezen. We waren hier ook wel écht aan toe, buiten was het namelijk waterkoud en daar was niet iedereen op gekleed.


Na de lunch begon de echte rally. Yvette en ik waren in een team ingedeeld en onze partner in crime was de Opel Astra GTC OPC. Hey, een oude bekende! Deze heb ik namelijk al eens getest voor NIVEX. We kregen een flinke sticker met onze namen op de auto geplakt en binnen in de auto lag er een opdrachtenkaart te wachten op ons. Je kon namelijk een overnachting bij Van der Valk winnen en daar wilde we allebei voor gaan. Zo ijverig als dat we zijn begonnen we direct aan de opdrachten en de social media opdrachten. De eerste locatie waar we naar toe moesten rijden (via de hulp van Opel OnStar) was een voetbal vereniging. Hier moest Yvette (ik was stiekem wel een beetje blij dat zij het eerste stuk reed) o.a. achteruit slalommen (!), een rechte lijn achteruit rijden en dan ook direct achteruit inparkeren. Nou heeft de OPC wel PDC, maar geen achteruitrijcamera. Daarnaast heeft ‘ie een flinke derrière en bijkomende draaicirkel. Ik vind het knap dat we slechts 1 pion hebben geraakt hoor.De volgende locatie moesten we uit zien te vogelen door middel van een rekeningsom en coordinaten. Gelukkig had ik Michel als hulplijn en konden we redelijk snel weer door karren. Beetje jammer dat ik eerst verkeerd reed en op de compleet andere kant van de straat terecht kwam. Hierdoor kwamen we als een van de laatsten aan bij de opdracht waarbij we binnen 1 minuut zo veel mogelijk dozen in een Opel Vivaro moesten gooien. Ik gleed op de valreep nog uit (maar brak mijn val met mijn hand, pfiew) en hadden we wel een mooie score van 35 dozen. Girl power!


De opdracht die hierop volgde (gelukkig was de locatie makkelijk te achterhalen) was er eentje die compleet voor mij was weggelegd, not. We moesten met een Astra Sports Tourer een parcours afleggen en proberen zo snel mogelijk een ronde te maken. Piece of cake toch? Nou, niet als je een schotel (soort kaas) met een balletje op de motorkap hebt liggen en dat dit balletje onder geen enkele omstandigheid er uit mocht vallen. Dit kostte je namelijk tijd! Het balletje is er gelukkig nooit uitgerold, maar ik heb wel een pion de vernieling in gereden. Oeps.

Als vierde opdracht hadden we een quiz in een café, eindelijk iets te drinken! We waren op een gegeven moment zo melig (en moe) van het rondrijden en de opdrachten dus we waren blij dat we even konden zitten. Volgens de quizmaster hadden we de quiz als een van de beste gedaan, jammer dat uiteindelijk juist deze quiz qua punten niet meer mee telde haha!


Moe, maar vooral ook wel tevreden kwamen we aan bij de eindlocatie… ALS LAATSTE. Toch een hele prestatie, twee autoblogsters welke te laat aan komen. Ook nog eens in de snelste Opel welke meedeed. Helaas hebben we niks gewonnen, maar goed we hebben het onwijs gezellig gehad en dat is natuurlijk ook heel erg belangrijk. Hoeveelste we zijn geworden laten we maar ergens in het midden (hint hint ;).


Na een heerlijke maaltijd was het toch echt tijd om weer terug naar Rotterdam te rijden en afscheid te nemen van de M3. Ik heb echt een waanzinnig leuke dag gehad! Omdat beelden veel meer zeggen dan 1185 woorden (ik schrijf zoals ik praat) raad ik je zeker aan om nog even de vlog van Automeisje te kijken.

Bedankt Opel voor dit leuke event en de fijne goodiebag. 

No Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.