Pret met de BRZ

september 20, 2017

Een hoogtoerig en blauw speelmaatje voor een week, dat klinkt als muziek in de oren. Ik ging op pad met de BRZ en waande mij heel even in Tokyo Drift met dit JDM vriendje.  (Een inimini beetje dan)

IMG_3226[1]

Benieuwd naar mijn bevindingen?

De BRZ kwam in 2012, samen met zijn tweeling broer van Toyota (de GT86), op de markt. Een kenmerkend duo, want blijkbaar was er behoefte aan een sportcoupé met 2 liter boxermotor. Inmiddels is het duo voorzien van onder andere een ietwat vernieuwd snoetje, enkele technische veranderingen (waaronder de motor) en zijn ze ready to go voor een tweede ronde.

De BRZ zie ik zelf niet erg vaak op de Nederlandse wegen rondrijden en dat terwijl ik het zelf een prachtige verschijning vind. De looks heeft deze kleine sportieveling dus zéker mee. Ik denk ook niet dat het dus aan het uiterlijk ligt, maar eerder aan dat het een twee-zitter is, ja die achterbank is hier écht voor de sier, hij ‘slechts’ een luttele 200 PK onder de motorkap heeft zitten en er toch een behoorlijk prijskaartje aan hangt. De BRZ is rond de 60.000 euro met alle opties er op. Ai..

BRZ PRET

Maar goed, met deze voorkennis stapte ik ietwat bevooroordeeld in mijn blauwe ‘smurf and turf’. Of stapte, ik liet mezelf er maar in glijden want deze auto is behoorlijk laag. Niet geheel rokjes-proof ;). Wat mij meteen opviel was het sportieve interieur met goed zittende kuipstoelen, een ingetogen dashboard en het infotainment systeem met touchscreen. Welke trouwens feilloos werkt. Daarnaast is het ook geen knopjes galore in de BRZ, maar is het eigenlijk allemaal heel overzichtelijk. Ook de bediening aan  het stuurwiel werkt zoals het hoort.  Het enige wat ik zelf minder vond was de muziekkwaliteit, het werd al snel wel wat scheller qua geluid. Tijd om de motor te starten..

IMG_3319[1]

IMG_3313[1]

 

Life begins after 8000 RPM

 

IMG_3275[1]

De combinatie van een hoogtoerige boxermotor en achterwielaandrijving is leuk te noemen. De BRZ rijdt waanzinnig lekker en is in beginsel echt een rijdersauto. Weinig poespas, en daar moet hij het dan ook echt van hebben.

Hoe hoger in de toeren des te meer plezier je met deze bolide weet te beleven. Life begins after 8000 RPM ;). (En dan vraagt ‘ie toch echt wel om te schakelen). De BRZ is ook te leveren met een 7-traps automaat met flippers aan het stuur. Ik heb werkelijk géén flauw idee hoe dat voelt in combinatie met de boxermotor, maar kan in ieder geval wel zeggen dat de handbak prima is en de auto zich te allen tijden in controle laat houden door de bestuurder. Wat het nog leuker maakt zijn de korte versnellingen, speelplezier gegarandeerd.

Ik begrijp dan ook meer dan tevoren dat dit een hele leuke auto is om mee te spelen op het circuit. Het onderstel is namelijk fantastisch. Echter vind ik wel dat de BRZ bijna smeekt om meer vermogen en al is het niet de BRZ die er om vraagt dan zou ik dat wel doen. Want hij is toch echt flink underpowered. Aan de andere kant is het een hele leuke en lichte auto waarmee je de apex op wilt zoeken, maar snel? Nee, ik vind van niet.

IMG_3279[1]

 

IMG_3227[1]

Ferrari?

IMG_3318[1]

IMG_3325[1]

Natuurlijk moest ik mijn lieftallige co-driver Jasmin ophalen bij de creche, geen mission impossible gelukkig want haar Recaro paste netjes op de voorste stoel. Passen er dan ook nog wel boodschappen in? Een bescheiden tas achterin en eentje in de kofferbak moet te doen zijn. Heel mom-proof is ‘ie niet. Maar eerlijk? Wie koopt er dan ook een BRZ om mee op pad te gaan met de ”kids”. Ik niet hoor ;). Daar vraagt de BRZ ook totaal niet om. Waar hij trouwens wel om vraagt zijn een setje brede heupen a la Kim Kardashian, een spoiler waar je eng van wordt en nja.. dit dus:

Rocket-Bunny-FR-S-Kit-V2

Hier word ik dus echt warm van..

Enfin, een leidster liep mee naar buiten en staarde even naar de BRZ om vervolgens te vragen van wie die sportieve bak was. Tsja en dat zijn dus de louter positieve reacties die je kan verwachten wanneer je deze auto onder je kont hebt. De jongens uit de straat vroegen zich zelf af welke Ferrari dit was ;). Doen jullie toch echt iets heel erg goed, Subaru!

IMG_3266

Een hottie met potentie

Al met al heb ik mezelf echt goed weten te vermaken met de BRZ. Al is het dus om zijn waanzinnige looks, want daar ben ik zelf heel erg van gecharmeerd. Hij lijkt vrij rauw, maar ik vond hem zelf nog wel een gentleman. Een soort nette versie van Christian Grey, waarvan je dan toch ook graag even zijn donkere kant op zou willen zoeken. Want ik weet zeker dat de BRZ die in zich heeft, maar dan moet je het gaspedaal flink laten zege vieren. En laat dat nou niet echt heel goed zijn voor je portemonnee (en je rijbewijs). Qua verbruik moet ik wel zeggen dat het mij nog alleszins meeviel, ik gok ongeveer op de 1:10/1:11.

IMG_3263[1]

De BRZ staat echt voor plezier, en wanneer je alle elektronische hulpmiddelen uitzet geeft hij je nét dat beetje extra mee voor een nog grotere glimlach op je gezicht. Toch vind ik echt dat hij wat meer power had mogen hebben en kijk ik zelf behoorlijk uit naar een STi versie van deze bijzonder mooie bolide.

IMG_3289[1]

Drive safe,

Madelaine

No Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.