Pumpkin spice (and everything nice)

september 21, 2016

Vandaag is het 21 september, de dag dat de herfst begint. Oh, ik ben écht niet gemaakt voor de warme temperaturen welke wij afgelopen weken hebben mogen ervaren. Ondanks dat de herfst vaak betekent dat het motorseizoen er echt op zit (#sad) waardeer ik dit seizoen altijd heel erg.

77b519cb6f77d7ffd3c106e9d900dc49

De zomers in Nederland zijn altijd een beetje verraderlijk. Het ene moment zweet je je bed uit, slaap je niet omdat een kolonie muggen huisvest in je slaapkamer (hier pakken ze alleen Michel- Lucky me) en van het een op andere moment loop je in de 30 graden met een onweerswolk boven je hoofd.  Je moet hier echt van het moment genieten dat het rond de 25 graden is, alles daarboven vind ik drie keer niks. Niet alleen vanwege bovenstaande redenen, maar voornamelijk omdat ik motorrijden met dat pak aan echt geen pretje vind. Hoewel, het rijden gaat prima en met hogere snelheden pak je natuurlijk een windje mee. Stilstaan voor het stoplicht is echter een compleet ander verhaal. Het uittrekken van mijn motorpak na een ritje is ook een soort topsport. Ik heb hulp nodig van minimaal 1 persoon anders kan het gemakkelijk een half uur duren eerder ik mijn armen uit de mouwen heb weten te krijgen. True story, ik heb wel eens op de grond liggen wurmen om dat pak uit te krijgen. Doen ze op de Olympische Spelen niet hoor ;).

Baby, seasons change but people don’t.

Wie weet waar deze zin uit is wint een PSL ;). (Op eigen kosten ha).

Mijn favoriete seizoen zijn dan ook de herfst en de lente. Vooral hoe ze beiden ruiken vind ik echt heerlijk. ”Hoe ze ruiken?” Ja, die typische geuren die bij de seizoenen passen. De zomer is warm en zwoel (of zweet :-)), de lente weer fris en vers, de herfst heeft iets romantisch en de winter.. nou ja die sla ik dus liever over.

Ik vind het heerlijk om tijdens de herfst in de bossen te lopen en kan dan ook niet wachten tot we met Jasmin een wandeling kunnen maken. Als het dan ook nog eens rond de 18 graden is en het zonnetje schijnt ben ik een happy camper. De prachtige kleuren maken het meteen heel liefelijk, alsof je op een filmset loopt of zo.

tumblr_mqq14aam8e1rig7vyo1_500

Ik ben echt een #typicalwhitegirl die dan direct haar Uggs uit de kast pakt (ja Uggs, ik zei het hardop) en deze gecombineerd met een hoodie aan doet naar de Starbucks om een PSL te bestellen. Zie je het al voor je? De kans is groot dat ik eerder mijn Stan Smiths of Allstars aan doe, maar even heel stereotype doen mag zo nu en dan wel. Die Pumpkin Spice Latte is hier trouwens groot favoriet. Ik wil hem heel erg graag nog eens zelf maken.

De herfst doet me denken aan appeltaart, grote mokken herfstthee, draadjesvlees (moet ik het nog wel kunnen maken) en thuis op de bank cocoonen met een heerlijke geurskaars aan. Het knus en gezellig in huis maken en dit plaatje dan compleet maken met de muziek van Lana del Rey of The Black Keys op. Voor mij is dit typische herfst/wintermuziek op de een of andere manier.

life-things-love-quotes-quote-favim-com-555014

Ik vind herfstmode ook heel erg leuk, lekker laagjes aan doen, wonen in vesten, crewneck truien. Geen kleding die plakt aan je lijf, niet weten wat je aan moet doen met de hitte, even geen onzekerheden omdat je in een bikini rond moet lopen.

Tsja, de enige minpunten vind ik dat het ook best vaak regent, dat het zo vroeg al donker wordt en dat ik op moet starten in de pikke donker rond een uur of 7. Gelukkig ontvluchten Michel en ik de regen wanneer we in november naar Dubai vertrekken.

Heb jij ook een favoriet seizoen?

3 Comments

 • Reply Eve december 25, 2016 at 09:39

  Moi non. Et pourtant j'y pense rÃmlegière©unt, et à chaque fois je me dis que je vais le faire. Négligence. C'est pas bien, je sais. Mais c'est sûr, je vais le faire. Et par contre j'ai quand même prévenu mes proches que c'était mon souhait.

 • Reply Milou september 21, 2016 at 12:39

  #teamuggs! Ik ben ook zo’n typische cliché meid met dekentjes op de bank, PSL, sloffen, kaarsjes, films (oke niet zo eigenlijk) en noem het maar op. Pepernoten niet te vergeten. Oh ja, ik heb ooit eens een PSL gemaakt en het recept gedeeld. Wil niet spammen hoor maar eh, hij is lekker!

  • Reply Madelaine september 21, 2016 at 12:44

   Oh Thanks! Ga meteen zoeken 😬

  Geef een reactie

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.