Rijd ik liever auto of motor?

november 29, 2017

Een van de meest gestelde vragen is toch echt of ik liever auto of motor rijd. Nou heb ik er niet direct een antwoord op dus ik dacht let’s brake it down on the blog. Want hijs ik mezelf liever in mijn leren motorpak en voel ik de wind door mijn haren gaan (oke, een beetje dan) op een tweewieler, of druk ik liever het stoelverwarming knopje in op standje ‘burn in hell’ en ga ik los op mijn ietwat slechte muzieksmaak?

Pro’s and cons

Elk nadeel heeft zijn voordeel en vice versa. Want aan zowel autorijden als motorrijden zitter er nadelen en voordelen. Bij dezen even een lijstje..

MOTOR

Op de motor ervaar ik zo ontzettend veel vrijheid en dat is iets wat ik dit nooit never te nimmer met autorijden kan vergelijken. In de auto zit je tussen de meute, sta je sneller vast of in de file en is het toch andere manier van het verzetten van je zinnen. Eigenlijk is een auto veel meer een simpel vervoersmiddel dan een motor, uitzonderingen daar gelaten. Zo ken ik ook zat mensen waarbij de motor echt het vervoer is voor woon-werk verkeer en ken ik genoeg autoliefhebbers met prachtige bolides in de schuur die enkel het daglicht zien tijdens de fijnere seizoenen. Ik zelf ben op het gebied van motorrijden echt een mooi weer rijder!

Helmhaar, je eyeliner die tot in je haargrens is gaan zitten, een motorpak dat bijna niet uit wil gaan vanwege de warmte, uit je pak zweten, het zo koud hebben dat iemand je pak uit moet bikken, vliegjes vangen, rijden met je ogen dicht wanneer je tijdens de schemer toch je besluit je donkere vizier te gebruiken, ineens in een hoosbui terecht komen en een halve vijver uit je motorlaars gooien. Elkaar niet kunnen verstaan bij het stoplicht. Het hoort er allemaal bij. Maar toch zijn dit voor mij verwaarloosbare minpunten. Op het weer kan je je kleden, mijn eyeliner is steevast waterproof, in mijn super sexy heuptasje past een haarborstel, mijn intercom staat geconnect en als ik al weet dat het koud en guur wordt.. dan stap ik niet op. Maar toch..

AUTO

De stoelverwarming aan, je muziek op standje 100 (via een goed geluidssysteem) en gaan! Natuurlijk kan flitsmeister niet ontbreken, want het is toch wel dat mijn rechtervoet vaak wat zwaarder wordt zodra ik in een bolide met vermogen stap. Hoewel ik vroeger ook genoeg boetes heb gereden met mijn moeder haar C1. Sorry mam’s! Maar de Maasboulevard is dus niet heel raceproof.

Hoewel ik intens kan genieten van het geluid van een brullende Ducati en een jankende R1 denk ik dat ik plofjes van de Hyundai I30N of een roaring V8 écht leuker vind.

Ik kijk om bij elke motor die voorbij komt zetten hoor, maar auto’s met een goed geluid en een lekkere verschijning zorgen ervoor dat ik toch bijna mijn nek kan breken.

En file rijden blijft ruk, en zodra ik word ingehaald door motorrijders voel ik me binnen No time jaloers. Toch wordt file rijder een stukje leuker in een M3, vooral als je wordt vergezeld door Waze. Mijn go to navigatie app waarmee je sluiproutes uit je hoofd gaat leren. Ik kan niet zonder.

Kiezen maar!

Ik vind het echt heel erg lastig, want in de zomer maar je me echt niet gelukkiger met motorrijden (en het is voor mij echt therapie), maar in deze gure tijden zet ik lekker de stoelverwarming zo hoog mogelijk. Het beste van beide dan maar!

No Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.