Speeddates: Stelvio & M3 Competition

mei 12, 2017

Soms heb ik auto’s onder mijn kont welke ik nét niet lang genoeg test voor een rij-ervaring, maar ik kan ze ook weer niet ongenoemd voorbij laten gaan. Vandaar dat ik dit een ‘speeddate’ noem! Ik heb er namelijk wel wat over te zeggen en deel zoals altijd mijn mening met liefde. Vandaag de Alfa Romeo Stelvio en de BMW M3 met Competition Pack.

SPEEDDATES

BELLO

Veel dank aan GIVA Rotterdam, zij gaven mij namelijk een Stelvio mee en zodoende kon ik meteen kennismaken met het mooie merk dat Alfa Romeo heet. Ik had nog geen ervaring met deze Italianen en was dan ook heel erg benieuwd geworden. De Stelvio is een naar mijn inziens prachtige auto en zijn looks blijven niet onopgemerkt. Het is wel een kwestie van smaak, want ik kreeg niet louter positieve reacties op mijn Italiaanse date.

_MG_0128

AH Sí

Desalniettemin was ik wél onder de indruk en gaf de Stelvio mij meteen het gevoel dat hij voornamelijk er is om jou het zo goed mogelijk naar je zin te maken. Er zit vrij weinig poespas aan deze auto. De zit is prima, hij rijdt en schakelt fijn (automaten kunnen soms wat sloom zijn, al zie je dat tegenwoordig niet veel meer) en alles qua infotainment werkt naar behoren. De Stelvio welke ik reed was uitgerust met een 2.0L benzine motor, welke goed is voor een 206 PK. Zijn echte kunnen heb ik niet compleet uit kunnen proberen, maar wat mij wel opviel is dat deze allwheeldrive toch redelijk ‘zwabberig’ de bochten door ging. In de sportieve stand viel dit gelukkig allezins mee, maar ik had het toch allemaal wat stugger verwacht. De Stelvio waarmee ik reed is de ‘First Edition’ en deze zit goed in de opties; onder andere met een premium audiosysteem, 20” velgen, lederen bekleding en natuurlijk stoelverwarming (voor).

PicMonkey Collage

Geel Goud?

Moving on! Tijdens de Autogespot Tour hadden we een wel heel leuk (en snel) metgezel. Dit rijmt. Het was namelijk de BMW M3 (F80) met Competition Package, niet eentje die je snel zal vergeten want hij was namelijk behoorlijk goud.. of geel? Phoenix Yellow om precies te zijn.

_MG_1366

De eerste meters over de snelweg waren al LEUK, met een hoofdletter ja.. zo leuk dus, dat zou echt wat beloven voor de komende vijf dagen. Nou we hebben echt ge-no-ten. Natuurlijk omdat er zo veel leuks te doen en te zien was, maar ook omdat onze M3 zich perfect hield op de Autobah en op de bochtige wegen in de Vogezen. Je herkent een M3 met Competition Package vooral aan de 20” Competition velgen, het zwarte logo op de kont, sowieso dat bijna alles zwart is aan de auto, de toffe gordels met M-striping en natuurlijk zit er 19 PK meer onder de motorkap t.o.v. zijn broertjes. Hoewel die 19 PK niet zo denderend klinkt weet BMW de M3 met Competition Package wel denderend te maken, en dat deze auto je op elke manier van je rijbewijs probeert te ontdoen is één ding dat zeker is. Tsja je hebt toch 450 PK onder je kont en wanneer je het gaspedaal lichtjes intikt merk je dit ook. In de fanatiekste rij-modi is de BMW M3 on the loose. En ik vind dat dus behoorlijk leuk. De top ligt rond de 270 km/u, wat prima te doen is op de Autobahn. Sorry mam als je dit leest.

17494127_1855313504721276_2609383771249573888_n

Er werd mij gevraagd om de BMW M3 Competition te vergelijken met de BMW M2, welke ik ook heb gereden voor NIVEX. Rij-ervaring vind je hierrrrr.  De M2 vond ik een speelmaatje pur sang, maar zelfs voor een fanatieke automaatl iefhebster moest ik toegeven dat een M2 met handbak nog veel leuker kan zijn. De M3 is van een heel ander kaliber en ik denk wel dat ik de M3 wellicht nog wat leuker vind. Ten eerste vind ik zijn looks echt geweldig, ik houd wel van het deels familycar, deels rijbewijskiller imago. Daarnaast deel ik de mening van mijn lieftallige verloofde dat een M3 toch meer M ademt dan een M2. Neemt niet weg dat er hier echt nog een M2 komt hoor, gewoon omdat ik dat neusje zo ontzettend mooi vind ;). Is dat een reden? Ja, dat is een reden.

17662204_268586796928719_891713482133602304_n

Wil je de M3 in actie zien? Check dan zeker even de vlog van de Autogespot tour en abonneer meteen op mijn kanaal.

DING DING DING, daar ging de bel al. Dit waren de eerste speeddates! Welke trekt jou het meeste aan? Let me know.

 

1 Comment

  • Reply Mathiske mei 13, 2017 at 08:55

    Sowieso de BMW. Gewoon altijd echt dik. Zo’n italiaan kan je hart veroveren, maar voor een echte dikke bak de beemer

  • Geef een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.