Stel je voor: elektrisch rijden.

april 30, 2016

Een paar weken geleden was de PVDA in het nieuws met het idee om de verkoop van benzine en dieselauto’s in 2025 te verbieden en er enkel elektrische auto’s op de weg mogen. De milieuzones worden al groot en breed uitgemeten in de (social)media, ook dit nieuws schoot bij andere autofanaten in het verkeerde keelgat.

Als echte petrolhead (hence the name) zou ik dat wel jammer vinden want ik vind de emotie van een auto op benzine vrijwel niet te evenaren door een elektrische auto. Wel ben ik laaiend enthousiast over de i3, de Model S en vond ik een PHEV zoals de 330e ook niet verkeerd.

Electric-car_o_139651

Ik denk dat rijden op elektriciteit wel groter gaat worden en steeds aantrekkelijker wordt door de vooruitstrevende technologie en ontwikkelingen. Niet iedereen kijkt uit naar dit toekomstbeeld maar om toch jullie even aan het denken te zetten bij dezen een nieuwe (en zuinige) ‘stel je voor’.

Stel je voor, niet in 2025 maar volgende week wordt het rijden met een auto, die volledig op benzine of diesel rijdt, per direct verboden. Omdat de regering toch een beetje soepel moet zijn mogen hybrides weer wel 🙂 Waar zou jij dan voor kiezen? Vergeet even de Outlander PHEV.. die telt niet mee ;). Het budget is onbeperkt! Laat me het weten via Facebook of in de comments.

24069

Mijn keus zou vallen op een Tesla Model S P90D. In 3 seconden (!) naar de 100 kilometer per uur, een range van 509 km (kan je toch een eind mee weg), 967 Nm koppel (WHUT, 539 pk onder je kont (in de ludicrous modus) en daarnaast vind ik het ontwerp ook best netjes. Vooral de Model S nu een kleine facelift heeft ondergaan, ik vind ‘m sexy hoor :).  Ik zou voor een zwarte variant gaan met een dikke set VOSSEN velgen eronder (misschien niet heel ergonomisch maar oké).

Tsja en mocht er dan een tweede auto bijkomen waarmee ik geen rekening hoef te houden met man en baby dan zou er een McLaren P1 voor de deur komen te staan. Het lijkt me waanzinnig om met één druk op de knop die V8 te laten brullen door de straten van Rotterdam. Je kan in de elektrische modus ongeveer 10 km ver komen, dat is niet veel maar hey het is en blijft een hybride.

Dus, als je een eind weg zou moeten stekkeren… Zou dit dan in een Nissan Leaf zijn of in totaal wat anders?

McLaren20P120Bahrain-773-crop5184x2670

 

No Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.