Toerist in eigen stad.

maart 23, 2016

Afgelopen zondag ging ik met Michel en Jasmin naar Katendrecht toe, een wijk in Rotterdam. Vroeger was dit absoluut geen plek waar je naar toe wilde (voor mijn studie heb ik deze wijk gebruikt tijdens een project wijkveiligheid #student), maar tegenwoordig zitten er veel goede eettentjes, is er natuurlijk ‘De Rotterdam’ en is de wijk aardig opgebouwd, met hier en daar nog wat sporen van hoe het vroeger was zoals oude vervallen loodsen. Omdat ik de Opel ADAM Rocks op de foto wilde zetten leek mij dit een perfecte locatie en kon ik meteen even buurten bij de Fenix Food Factory, een dagelijkse versmarkt waar je ook wat kan drinken.

_DSC1041

Het was een imposante hal met veel eettentjes en stalletjes waar je iets te eten kan kopen, zoals verse worst, kaas, streekproducten en speciale biertjes. Maar je kon ook een broodje eten bij Jordy’s Bakery. Het was erg druk want er was een soort boekenmarkt aan de gang (waarbij mensen midden in het looppad stil stonden grrr) en door de regen rook het een beetje muf. Of dat kwam door alle hipsters die er rond liepen ;). Nee grapje, dat viel reuze mee. Er waren nog verrassend veel dagjesmensen, terwijl het niet echt de eerste locatie is waar je aan denkt wanneer je naar Rotterdam toe gaat. Buiten was er een Nikon workshop aan de gang en liepen er allemaal mensen met hun fotocamera om hun nek, ik kon zo aansluiten want ik paste perfect bij de meute met m’n camera (ook een Nikon) in m’n hand. Vond het wel een lachwekkend gezicht.

_DSC1042

Wat me trouwens ook opviel waren de hoeveelheid hardloopclubjes die voorbij kwamen, ik denk dat we wel een stuk of vier fanatieke groepen hebben gezien. Het is een komisch gezicht maar ik doe het ze niet na hoor, alleen al bij het idee om de Erasmusbrug op te lopen raak ik buiten adem. Ach, ik sport weer in de woonkamer. Ieder z’ ding/gebrek.

_DSC1068

Het was leuk om Michel even ‘de Kaap’ te laten zien, want mijn partner in crime komt uit Delft en kent Rotterdam daarom nog niet zo heel goed. Na de Fenix Food Factory gingen we koffie drinken bij Posse, ik had gehoord dat het een leuk tentje was dus was wel benieuwd. De koffie was heerlijk en ik vond de inrichting heel erg tof. Daarnaast vond ik de koffie ook echt super betaalbaar, geen Starbucks prijzen zeg maar. Ik ga zeker nog een keer naar Posse toe met mijn eigen posse :).

_DSC1045

_DSC1046

_DSC1053

Na de koffie wilde we een stukje wandelen maar gooide het weer wat roet in het eten. Wel zijn we even de ”Hoerenloper” over geweest om naar Hotel New York te gaan. Hoe cheesy het ook is, ik vind het aanzicht van al die slotjes echt heel leuk en wil er zelf ook nog eentje ophangen. Wat wel grappig is is dat sommigen echt een prachtig gegraveerd slotje ophangen maar er ook fietssloten tussen hangen. Wellicht een symbool voor de liefde ;)? Lekker robuust in ieder geval.

_DSC1062

Omdat het nu echt ging storten liepen we, verweekt en wel, terug naar de auto om vervolgens weer op pad te gaan. Helaas bleef het weer slecht, anders wilde we ergens op de Meent nog wat lunchen en wandelen, dus zochten we maar een Bagels and Beans op die in de buurt was. Het is de tweede keer ooit dat we er eten, we hebben onder een steen geleefd of zo want ik vind het echt heerlijk! Vooral de speltbagel met beenham, hmmm. Met een wortelsapje ‘on the side’. Een heerlijke maar toch vrij simpele lunch.

_DSC1071

Al met al een gezellige middag, toch wel leuk om even toerist in eigen stad te spelen. Volgende keer met beter weer, dan gaan we naar de ”Snuffelmarkt” in Blijdorp (de buurt, niet de dierentuin) op 2e paasdag. Ja jongens, zodra je een baby hebt ga je dit soort dingen doen ;). Just kidding. Heerlijk toch, zo rondstruinen?

_DSC1066

Psst, volg je mij al op twitter, instagram en Facebook?

No Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.