Van EVO tot F40

juli 17, 2017

Sinds mijn tweede ben ik verzot op alles met pk’s en cc’s. Ik houd van auto’s, verdraai mijn nek als ik een motor aan hoor komen en ben vroeger een échte scootergangster geweest (heel stoer). Ik vind het ook heel leuk om omringd te zijn met mensen die ook gek zijn op auto’s en waarmee ik ellenlange gesprekken kan voeren. Van het hebben over dumpvalves tot waarom de Multipla de lelijkste auto ooit is.

_MG_1703

AUTOGEKKIE

Ik kan mezelf dan ook echt gelukkig prijzen met Michel, samen zijn wij echt team #autogekkie. We kijken dan ook niet gek op als een van ons de straat over rent om een auto te spotten. Daarnaast hebben we Jasmin al redelijk goed opgevoed, als zij een motorrijder ziet roept ze vaak ‘MAMA’. Helaas ook wanneer het een man met een lange baard en Harley is ;). Kwestie van even wat bijschaven.

18947721_1600041730029120_4488301460668284928_n

Zodra het vier wielen heeft en goede looks heeft een auto al mijn aandacht. Dat is ook de reden waarom ik voor NIVEX vrij uiteenlopende auto’s rijd. Van Peugeot 3008 tot BMW M2. Mijn liefde voor auto’s is vrij groot. Natuurlijk houd ik wel van een auto met flink wat pit, daar kan ik moeilijk over liegen. Toch weet ik ook ”gewoon” de normale auto’s heel erg te waarderen. Sommigen worden enkel warm van supercars of hypercars, anderen hebben daar misschien weer helemaal niks mee. Ik zelf? Ik kan al blij worden van een nette Honda Civic Type R  (E9! Of toch de EP3 met K20 blok?), van een klassieke Golf 1 op BBS’jes en flink wat stance, maar ook van de klassieke Lamborghini Diablo of Ferrari F40. Natuurlijk word ik ook warm van een Zonda, en vind ik de Chiron echt ge-weldig.

Maak ik nou de vergelijking tussen een oer-Ferrari en een Honda Civic?

Jup! Ik vind de JDM-wereld namelijk ook heel erg tof en zoals ik al zei kan ik een nette RHD Type R heel erg waarderen. Niet alleen de Civiv hoor, zo klopt mijn hart ook sneller van een Toyota Supra, een GTR R34 of een hele nette Integra Type R. Ik vind de JDM-wereld gewoon even leuk als het BMW-wereldje of hoe chique het er aan toe gaat tijdens events van Ferrari. Ik denk ook dat je als echte autoliefhebber alles wel weet te waarderen. Oke, behalve rice ;). En angel eyes in BMW E36′s.

Met de ene ‘wereld’ heb je soms wat meer dan met de andere. En zodoende wordt er ook flink wat uitgehaald naar elkaar. Een VAG meeting herken je aan de duizenden ‘check engine lights’ en een Honda zal nooit een quarter-mile halen. BMW’s komen zonder knipperlichten en de Prius wordt alom gehaat.

Eén ding hebben we gemeen: we houden allemaal van auto’s. En dat vind ik heerlijk aan het zijn van ‘one of the guys’. – De uitdrukking daar gelaten, volgens mij worden de vrouwen in de autowereld ook goed vertegenwoordigt. Kijk maar naar Theresa Hagge of Femme Frontaal!

De diversiteit, de passie waarmee mensen over hun bolide praten en natuurlijk het spotten van bijzondere, exclusieve auto’s. Je zou haast denken dat ik aandelen heb bij Autogespot… (ik ga wel trouwen met een van de oprichters *derp*).

Mijn hart gaat sneller kloppen bij het zien van een F40, maar ook bij het aan horen komen van een EVO X. Ik word even enthousiast bij het aanzien van een custom built zoals Theresa haar 350Z (ongeacht de meningen van anderen, het is haar trots), maar ook van een dikke M2 of een authentieke Volvo V70 R . We delen allemaal dezelfde passie en daar gaat het om.

3 Comments

 • Reply Mathiske juli 17, 2017 at 18:51

  Hier doet dochterlief hetzelfde, motor voorbij, zegt ze papa. Toch hebben ze dat ergens opgepikt denk ik. Vol passie en liefde voor (bijna) alles met een motorblok en wielen. Ik word altijd blij van jou insta feed

 • Reply Lenneke juli 17, 2017 at 08:23

  Ik vind het zo mooi hoe je hier vol passie over kan praten en schrijven. 🙂 Ben nu trouwens ineens heel benieuwd wat jullie trouwauto wordt, hahaha.

  • Reply Madelaine juli 17, 2017 at 08:24

   Dankje! Als mijn droom uitkomt dan wordt het een Rolls-Royce Wraith of Phantom 😍

  Geef een reactie

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.