We zijn er weer!

maart 12, 2016

Nu de zon meer begint te schijnen, de temperaturen stijgen en de bloemetjes langzaam uitkomen wordt het ook weer tijd om de motor van stal te halen. De winter is immers, zo goed als, voorbij en de ‘mooi weer rijders’ krijgen weer zin om de weg op te gaan.

Ik heb al twee keer een stukje gereden, de laatste keer was al een flinke tijd gereden want door de zwangerschap dateert mijn laatste rit alweer van juni 2015. En laat het nou zo zuur zijn geweest dat op de dag waarop ik echt het laatste ritje wilde maken wij er achter kwamen dat onze motor was gestolen. Sta je dan om 07:45, in je ietwat te strakke motorpak (en 13 weken zwanger). Er kwam dus een abrupt einde aan, maar gelukkig zijn de motorloze maanden zo voorbij gevlogen.

gixxielo

Elk jaar weer moeten de overige weggebruikers gewaarschuwd worden voor ‘ons’. Maar ook wij motorrijders moeten weer het gevoel krijgen één te zijn met je motorfiets. Ik was zelf een beetje angstig voor het eerste ritje, een gevoel dat je ab-so-luut niet moet hebben op de motor. Maar na het starten en wegrijden uit de straat was er niks meer aan de hand en was het angstige gevoel als sneeuw voor de zon verdwenen. Natuurlijk moest ik wel weer even wennen, het klinkt ietwat fout als ik zeg dat zowel de motor als ik ingereden moeten worden ;). Maar eh ja, ik kan het even niet anders verwoorden.

Ondanks dat ik al 4 jaar mijn rijbewijs heb was het toch een momentje hoor, zo na 9 maanden stil staan. Gelukkig ging de eerste rit eigenlijk weer compleet vanzelf, maar ik was wel moe. Pas na het tweede ritje kwam het echte gevoel weer, geluk. Want dat is iets dat ik echt ervaar op de motor. Geluk, intens geluk. Vrijheid, liefde voor de snelheid en het gevoel ‘on top of the world’ te zijn.

mfmm

Maar ik merkte ook dat de overige weggebruikers even moesten wennen en eigenlijk geen motorrijders meer gewend zijn. Want de echte diehards in de winter, tsja dat zijn er gewoon niet zoveel. Zo zie je nog steeds veel bellende mensen die niet opletten, zag ik een kind op iemands schoot zitten ACHTER het stuur (!) (op de snelweg), ging er een automobilist naar de vluchtstrook om in dezelfde beweging ook weer de rijbaan op te gaan (ik denk door een telefoon?) en anticipeerde er niet veel mensen op mij.

Juist met dit heerlijke weer gaan wij met grote getallen de weg op. Wij moeten dus wennen, maar jullie ook. Dus lieve automobilisten, check je spiegels wat vaker, kijk in die dode hoek, gebruik alsjeblieft je knipperlichten, let op ons wanneer je in de file staat of voor het stoplicht staat te wachten, en stop alsjeblieft met bellen achter het stuur (niet handsfree).

Ik ben geen moraalridder en weet dat ik ook zelf soms een foto maak achter het stuur, eh geen selfie natuurlijk ;). Maar bellen met je telefoon in je hand zorgt er echt voor dat je geen aandacht meer schenkt aan de weg en mensen om je heen. Daarnaast vind ik het nog iets zorgwekkender wanneer je een vrachtwagen bestuurt en nog zit te appen. Zo ben ik een keer bijna in een dieplader beland :-). Ook gezellig, maar over een puntstuk mag je nog steeds niet voorsorteren.  Genoeg gemiept voor nu..

Lieve mensen, we zijn er weer! Let op! Wees alert! Of haal zelf je motorrijbewijs want dan kan je ervaren hoe leuk het wel niet is op zo’n tweewieler. En mede motorrijders; geniet er van. Rijd je banden goed in, smeer die ketting even goed door, trek je pak aan, vul je tank en ga! En: gang is alles.

motortuigh477

 

3 Comments

 • Reply Sheila maart 20, 2016 at 15:30

  Wat leuk om te lezen dat je als moeder ook rijdt! Zelf heb ik nog behoorlijk lang door gereden tijdens mijn zwangerschap. In mijn 27e week reed ik nog motor. Ik rijd chopper en dan zit je motorkleding denk ik toch wat ruimer. Plus mijn buikje kwam vaal later pas door. Ik was erg bescheiden zwanger 🙂

  Toen ik eenmaal moeder was, hoorde ik vaak: dan is het motorrijden natuurlijk ook voorbij. Die heb ik nooit begrepen. Alsof het één het ander uitsluit. Nee hoor. Dus tof om te lezen dat jij ook gewoon lekker rijdt!

  • Reply Madelaine maart 21, 2016 at 18:30

   Wat leuk nog een motorrijdende moeder! Heel tof dat je nog zo lang hebt doorgereden, ik tot 14 weken en toen lukte het niet meer haha. Zit inderdaad niet lekker op een racer.

 • Reply Jeroen Riesewijk maart 12, 2016 at 10:24

  Heel leuk geschreven weer.

 • Geef een reactie

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.