Wil je even op mijn RS6 passen?

mei 31, 2017

Vroeg een vriend aan mij toen hij op vakantie vertrok. ”Hij staat daar, pik hem maar op.” Dat laat ik mij natuurlijk geen twee keer vertellen en zodoende reed ik een week lang met een van de dikste Audi RS6’n van heel België (en Nederland..) Lees verder voor mijn rij-ervaring met Julian ;).

_MG_1703.jpg

 

BABYSITTEN

Een van de aller dikste gezinsauto’s die je je maar kunt bedenken; de Audi RS6 C7. Althans, naar mijn bescheiden mening. Ik had nooit kunnen dromen om er in eentje rond te mogen karren en om het dan meteen een hele week lang te mogen doen.. dat is natuurlijk geweldig.

_MG_1723

Vol zenuwen haalde ik dan ook mijn oppaskindje op. Ik ben wel wat gewend qua pk’s en cc’s, maar om ineens bijna 700 (!) pk onder je kont te hebben.. dat is nogal wat. Ik dacht nog bij mij zelf ”gelukkig is het een quattro, dus het zou we meevallen”. Ik heb nog nooit zo mis gezeten.

_MG_1743

NSFW

Al bij de druk op de startknop komen de roffels uit de uitlaten je tegemoet en dan zit je nog in de ‘normale’ rijmodi waarin de auto zo comfortabel mogelijk staat afgesteld. De Audi is qua bediening en rijden in deze stand eigenlijk heel erg makkelijk en een allemansvriend. Dat komt natuurlijk ook door de soepele 8-traps automaat welke de 4.0 V8 lekker aanstuurt. Een goede combinatie! Al helemaal wanneer je bedenkt dat er in deze RS6 zo’n 900 Nm koppel zit, een raket met genoeg ruimte voor de hond + kids..

_MG_1683

Wanneer je aan de knop draait en de RS6 op ‘Dynamic’ zet is het feestje begonnen. Slingers ophangen heeft geen zin want die ben je binnen no-time kwijt. Wat een genot! De roffels en klappen uit de uitlaten zijn waanzinnig, even als het temperament welke naar boven komt. Ik snap echt waarom zoveel mensen idolaat zijn van deze power touring. Ik krijg snel een glimlach op mijn gezicht van auto’s, maar van deze kreeg ik vlinders! Alleen maar lof voor deze heerlijke RS6. Het vermogen kwam ontzettend goed tot zijn recht en je merkt dat deze auto alleen maar wilt spelen met jou en de weg. Iets wat in zijn sportiefste stand ook uitstekend kan.

_MG_1691

DAILY DRIVER

Naast het rij-comfort, de soepele wegligging en brute uitstraling van deze auto is het natuurlijk ook belangrijk hoe hij zich in het dagelijks leven houdt. Ik houd van trappen, maar in Rotterdam Centrum (en omstreken) staan er genoeg flitspalen. Dat roze pasje moet dus bewaard blijven en in fanmail uit Leeuwarden hebben we geen zin. Het verbaasde me allerminst dat de RS6 ook een tamme kant heeft en prima door kan gaan als alledaagse gezinsbak. Ook qua verbruik was het netjes te noemen (gemiddeld 1:8/9). Natuurlijk heb ik vaak bij de pomp gestaan, maar als je een week een RS6 tot je beschikking hebt dan moet je er natuurlijk ook plezier aan beleven. Ik moet dus wel bekennen dat dat plezier begint bij het moment dat je het gaspedaal iets verder door drukt.

_MG_1770

IMG_1797

 

34873745391_f1a07c2867_k

 

Qua ruimte zit je bij de RS6 wel goed. Recaro er in, een hele tevreden peuter die genoeg ruimte voor zichzelf (en knuffel) had, en een kofferbak waar je U tegen zegt. Ik zeg inladen en op naar de Nürburgring ;). De bagageruimte is dan ook maximaal 1.680 liter. Er kan meer dan genoeg in dus! Ook handig voor je tripjes naar de Ikea.

IMG_1799

34873769461_6aa0b25cb6_k

34965981026_f2a6021021_k

Op het gebied van infotainment is het ook prima vertoeven. Sowieso vind ik de cockpits van Audi echt een van de allermooiste en werkt het daarnaast allemaal prima. Wat ik echt heel fijn vind is dat je je navigatie tussen de tellers kan zien, ideaal. Het head-up display is onmisbaar en de speakers van Bose zorgen voor een kraakhelder geluid. Natuurlijk is het uitlaatgeluid een stuk leuker om naar te luisteren, maar als je mij al een tijdje volgt weet je dat ik graag (hard) muziek aan heb.

Goedkoop is een RS6 niet (in België vanaf 116.000), maar hey dan krijg je er wel ontzettend veel auto en ontzettend veel bekijks voor terug. Want dat laatste is een ding dat zeker is; iedereen kijkt namelijk op zijn minst vier keer om. Iets waar ik totaal geen moeite mee heb.

Harald, duizend maal dank voor deze geweldige ervaring! We hebben goed op Julian gepast en houden ons aanbevolen…

 

 

2 Comments

  • Reply Patrick april 18, 2019 at 21:51

    Oehhhh! De duivel onder de gezinsauto’s

  • Reply Mathiske mei 31, 2017 at 22:47

    Wat een dikke bak! Vet hoor!

  • Geef een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.